DomovArhivKomemoracije ob Dnevu spomina na mrtve

Komemoracije ob Dnevu spomina na mrtve

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Tako so danes, 25. oktobra, ob krajšem programu vence že položili ob spomenike narodnih herojev in borcev v Hlavatyjevem parku v Kopru, sledila je komemoracija in polaganje vencev ob spominsko obeležje na pročelje Univerze na Primorskem. Komemorativne slovesnosti in polaganje vencev, ki jih v sosednji Italiji organizirajo tri obalne občine, tukajšnje borčevske organizacije, društvo Sever in Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Slovenska Istra, se bodo zvrstile prihodnji teden, in sicer v torek, 29. oktobra.
Koprska delegacija, med njimi tudi podžupan Mestne občine Koper Anton Sagadin ter koprska svetnika Slobodan Popovič in Majda Šuligoj, bodo vence pri spomenikih padlim borcev v Italiji najprej položili v Miljah, in sicer ob 14.30, nato v Dolini, ob 15. uri, na Katinari, ob 15.30, ter ob 16. uri, ko se bodo delegacije vseh treh Obalnih občin udeležile osrednje komemoracije v tržaški Rižarni.
Kot običajno, bodo v koprski občini v organizaciji Generalnega konzulata Republike Italije venec položili tudi v Škocjanu, in sicer v torek, 5. novembra, ob 9. uri, deset minut zatem pa še na koprsko pokopališče, kjer bo ob 9.30 tudi maša v spomin na padle, ki jo bo vodil koprski stolni župnik dr. Primož Krečič. Istega dne bodo ob 10.30 venec položili na pokopališče Sv. Brida v Hrvatinih, sledila pa bo maša v spomin na padle, ki jo bo vodil župnik Franc Šenk.
Sicer pa bo Mestna občina Koper tako kot vsako leto, v sodelovanju z izvajalcem mestnega avtobusnega potniškega prometa, družbo Arriva Dolenjska in Primorska d.o.o., organizirala brezplačni avtobusni prevoz do pokopališča v Škocjanu, in sicer 31. oktobra in 1. novembra. Vozni red avtobusov najdete med priloženimi dokumenti.