DomovArhivSrbski novinarji na obisku v Kopru

Srbski novinarji na obisku v Kopru

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Kot so povedali so v Koper prišli predvsem zato, ker velja za urejeno in moderno mesto, ki se je v zadnjih nekaj letih razvilo tudi v gospodarsko in turistično središče Obalno-kraške regije.

Gostje iz Beograda so si na svojem dvodnevnem obisku ogledali številne pridobitve in se seznanili z ureditvijo na domala vseh področjih družbe. Tako so med drugim obiskali Občinski inšpektorat in redarsko službo Mestne občine Koper ter spoznali njihovo področje dela, skupaj z ravnateljema Antonom Balohom in Iztokom Drožino pa so si ogledali tudi Osnovno šolo Koper in Srednjo tehniško šolo Koper, ki sta ju povsem navdušili. Poleg tega so obiskali tudi Gasilsko brigado Koper in koprsko pristanišče, kjer jih je sprejel prvi mož Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič, ogledali pa so si tudi Gledališče Koper, Areno Bonifika in koprski nogometni stadion. Sprehodili so se tudi skozi staro mestno jedro, pot pa nadaljevali vse do Hlavatyjevega parka in javnih sanitarij, ki že dve leti zapored veljajo za najbolje urejene in najčistejše v Sloveniji.
Gostje bodo domov nedvomno odšli polni pozitivnih vtisov, kot so dejali sta jih najbolj navdušila čistoča in urejenost samega mesta, pa tudi dobra organizacija na področju osnovnega šolstva in predšolske vzgoje ter seveda številne moderne pridobitve, ki so v zadnjih nekaj letih povsem spremenile podobo nekdaj obmorskega-industrijskega mesta.