DomovArhivKomunala Koper to soboto vabi na tri okoljske dogodke

Komunala Koper to soboto vabi na tri okoljske dogodke

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

 

Pod geslom »Očistimo Badaševico« bo Komunala Koper, s pomočjo Kajak kanu kluba Žusterna izvedla čistilno akcijo ob reki Badaševica. Čistilna akcija ima namen izboljšati pogoje za treninge kajakašev in kanuistov, ki to reko pogosto uporabljajo za svoje treninge, hkrati pa dvigniti raven urejenosti celotnega območja, ki postaja iz dneva v dan vse bolj priljubljena točka za sprehajalce, kolesarje in druge obiskovalce.

 

Komunala Koper se je pridružila tudi veliki čistilni akciji, ki jo organizira Lovska družina Rižana, skupaj s Krajevno skupnostjo Črni Kal. Akciji se bo po ocenah udeležilo več kot 300 prostovoljcev, ki bo počistilo območja 21 vasi v Krajevni skupnosti Črni Kal.

 

Nazadnje velja izpostaviti izjemno zanimiv dogodek Dancing in the Streets of sLOVEnia, kjer bodo udeleženci in mimoidoči povabljeni k svobodnemu plesnemu izražanju. Na čelu povorke »osvobajajočega plesnega dogodka«, kot mu pravijo organizatorji iz društva Plesalci luči, bo letos električno vozilo Komunale Koper, ki bo plesalce vodilo po koprskih ulicah. Dogodek ima nasploh okoljsko noto, saj se načrtuje izvedba »no waste« prireditve, kjer ne bo nastalo odpadkov oz. bodo ti le v minimalni količini. Okoljsko naravnan dogodek, ki se bo začel in zaključil na Titovem trgu, bo povezan s sejmom unikatnih izdelkov TALenT, ki bo zagotovil bogato ponudbo izdelkov, izdelanih iz materialov iz ponovne uporabe.

 

Komunala Koper podpira in sodeluje pri izvedbi vseh treh okoljsko naravnanih projektov, ki se jih bo udeležilo veliko število ljudi. Skupno sodelovanje z občani pri izvedbi tovrstnih akcij je temelj za vzpostavitev trajnostno naravnane skupnosti oz. občine.

 

»European Clean – Up Day« je namenjen ravno temu, da udeleženci širših čistilnih akcij neposredno vidijo, koliko odpadkov (tudi nevarnih) je malomarno zavrženih v okolici in se zavedajo tega, da je neprimerno ravnanje z odpadki zelo problematično z vidika ohranjanja okolja in je zelo pomembno, da vsak posameznik ravna spoštljivo ter primerno do okolja.
Badaševica, 28.4.2015-6276