DomovArhivKopališče Koper vnovič z modro zastavo

Kopališče Koper vnovič z modro zastavo

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestno kopališče, bolj znano kot “Mokra mačka” se tudi letos ponaša z modro zastavo, ki je med drugim zagotovilo za varen obisk plaže in skok v morje. Sicer je modra zastava mednarodno priznani okoljski znak za trajnostno upravljanje kopališč in marin, namenjen povečevanju okoljske ozaveščenosti na kopališču, sooblikovanju okoljske etike in spodbujanju okoljsko odgovornega obnašanja.

Kot so ob priložnosti povedali je to priznanje za Komunalo Koper potrditev trajnostno naravnane politike upravljanja koprskega mestnega kopališča, ki se kaže pri zagotavljanju najvišje kakovosti kopalnih voda, varnosti za kopalce in druge uporabnike plaže ter zagotavljanju širše okoljske kakovosti na celotnem območju kopališča.

Modre zastave v Sloveniji podeljuje društvo Doves – FEE Slovenija, ki že več kot 20 let izvaja prepoznane mednarodne okoljske programe za spodbujanje okoljske vzgoje in trajnostnega razvoje. Modre zastave so bile tudi letos podeljene ob slavnostnem odprtju mednarodne razstave navtike Internautica, ki je svoja vrata odprla včeraj.

ModraZastava_06052015-6807