DomovArhivKomunalni nadzorniki: nadomestilo za dnevno parkiranje namesto globe

Komunalni nadzorniki: nadomestilo za dnevno parkiranje namesto globe

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Z novostmi, ki jih Komunala uvaja na podlagi lani sprejetega občinskega odloka, si občina prizadeva omiliti nadzor plačilne nediscipline na javnih parkiriščih Mestne občine Koper. In sicer tako, da uporabnikom javnih parkirišč, ki vozila parkirajo v nasprotju z veljavnim parkirnim režimom, najprej ponudi dodatno, bolj prijazno možnost, da se s plačilom celodnevne parkirnine izognejo globi Občinskega inšpektorata v višini 40 EUR.

Nadzor nad primerno uporabo parkirišč in plačilom parkirnine na parkiriščih bodo poslej izvajali t.i. komunalni nadzorniki Komunale Koper, ki bodo na terenu ugotavljali, ali je na parkirišču parkirano vozilo tudi po izteku časa, za katerega je bila plačana parkirnina, vozilo brez parkirnega listka, vozilo z neveljavnim abonmajem, nadzorovali pa bodo tudi, ali se je iztekel čas parkiranja tistim lastnikom vozil, ki so parkirnino plačali prek aplikacije SMS parking, Monete in drugih načinov plačila, ki ne predvidevajo izdaje parkirnega listka. To delo bodo opravljali 4 komunalni nadzorniki, s tem, da je Komunala Koper na novo zaposlila 2 delavca.

V kolikor bodo ugotovili nepravilnosti pri parkiranju, bodo komunalni nadzorniki na vozilu pustili obvestilo o ugotovljeni neplačani parkirnini ter lastnika lastnika pozvali k plačilu nadomestila za dnevno parkiranje v višini 15 EUR za vsa parkirišča, z izjemo peščenega parkirišča za koprsko tržnico ter parkirišč »parkiraj in se odpelji«, kjer nadomestilo znaša 5 EUR. Nadomestilo bodo morali “prekrškarji” plačati v 3 dneh, sicer bo Komunala Koper zadevo predala Občinskemu inšpektoratuk, ki bo zoper kršitelja uvedel prekrškovni postopek.

KomunalniNadzorniki_01022016_fotoVojkoRotar-9384