DomovArhivTo soboto nas čaka pustna povorka in s tem povezane zapore prometa

To soboto nas čaka pustna povorka in s tem povezane zapore prometa

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Tako bodo med 10.45 in 14. uro za promet popolnoma zaprte naslednje ceste: Ljubljanska cesta (od Pristaniške ulice do turbo krožišča), Cesta Zore Perello-Godina, Piranska cesta (od tržnice do Pristaniške ulice), Ferrarska ulica (od sodišča do Ljubljanske ceste) in Vojkovo nabrežje (od sodišča do Pristaniške ulice).

Pustna Povorka, Koper, 1.3.2014, foto- Vojko Rotar-4325

Med 10.45 in 17. uro pa bo popolna zapora Pristaniške ulice od koprske tržnice do Ukmarjevega trga. Prav tako ne bo možno parkiranje na Ukmarjevem trgu, in sicer od petka, 5. februarja, od 6. ure, do sobote, 6. februarja, do 19. ure in delu parkirišča pred stadionom Bonifika od petka, 5. februarja, od 15. ure, do sobote, 6. februarja, do 14. ure.

Kot napovedano, bodo sočasno s povorko na Pristaniški ulici in v Taverni potekale tudi druge aktivnosti, kot so otroške pustne ustvarjalnice, otroška delavnica izdelave mask iz zavrženih materialov in plesno rajanje s plesno šolo Fiona.

Pustna Povorka, Koper, 1.3.2014, foto- Vojko Rotar-4219

Sodelujoče maske na povorki bosta ocenjevali dve komisiji, in sicer strokovna komisija in komisija sestavljena iz enega člana sodelujoče pustne skupine, najboljši voz in najboljšo skupino pa bodo nagradili z darilnimi boni. V Kopru bodo tako vsi zmagovalci prejeli vrednostne bone podjetja Engrotuš d.o.o.

Bogat pustni program so pripravili tudi v zaledju Mestne občine Koper, tako bo v soboto ob 17.30 otroško rajanje v dvorani zadružnega doma Šmarje, v nedeljo ob 14. uri pa tradicionalna povorka mask v Zazidu. Prav tako v nedeljo, 7. februarja, bo ob 10. uri pustna kolesarska tura po Kraškem robu, ki poleg neokrnjene narave ponuja tudi čudovite panorame. Za udeležbo je potrebno gorsko kolo in veliko dobre volje. Pustno razpoloženi bodo tudi Dekančani, ki bodo na pustni torek pripravili tradicionalno pustno rajanje za otroke.

Pustna Povorka, Koper, 1.3.2014, foto- Vojko Rotar-4199

Organizatorji 8. Istrskega karnevala so Mestna občina Koper, občina Izola, občina Piran, Center za kulturo, šport in prireditve Izola, Turistična organizacija Koper, Avditorij Portorož, Zveza kulturnih društev MOK in Javni sklad za kulturne dejavnosti OI Koper.