DomovArhivKončal se je 11. mednarodni zborovski festival Koper

Končal se je 11. mednarodni zborovski festival Koper

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Po enoletnem premoru je Koper ponovno gostil bienalni pevski dogodek v organizaciji Mešanega pevskega zbora Obala Koper, tokrat že 11. Mednarodni zborovski festival Koper (od leta 2007 je festival organiziran bienalno, prvih šest let (od 2001 do 2006) pa je mestno dogajanje popestril vsako leto).

Maja Cilenšek in Ambrož Čopi, ki sestavljata umetniški odbor festivala, sta tudi za letošnjo edicijo poskrbela za pester glasbeni program. V Kopru se je namreč prvič predstavilo nekaj sestavov, ki se zaradi svoje oddaljenosti (Švedska, Indonezija) zagotovo ne bodo kmalu vrnili na slovensko obalo, kar je bil razlog več za obisk koncertov. Tudi letošnja edicija pa je pripomogla k oživitvi starega koprskega mestnega središča. Vsi koncerti so se namreč zvrstili v strogem mestnem jedru, in sicer v prenovljeni dvorani Sv. Frančiška na Martinčevem trgu, v stolnici na Titovem trgu, organizatorji pa so letos prvič pajčevino odstrli tudi s cerkvice Sv. Miklavža na Kidričevi ulici, ki je zaradi izjemne akustike ponudila užitke tako izvajalcem kot poslušalcem.

Da je festival pomemben za kulturno dogajanje v mestu, dokazuje tudi častno pokroviteljstvo koprskega župana Borisa Popoviča, ki je ponovno prevzel pokroviteljstvo nad dogodkom, v njegovem imenu pa je vse prisotne na sobotnem zaključnem koncertu pozdravil podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič. Tu je mešani pevski zbor Obala Koper poskrbel za vrhunsko sklenitev festivalskega dogajanja in okoli poslušalk ter poslušalcev koncerta sklenil krog pevk in pevcev, ki so kot zadnjo skladbo zapeli Come with me avtroja Yolana Trabskyja.