DomovArhivDružinski, veseli in glasbeno obarvani dnevi

Družinski, veseli in glasbeno obarvani dnevi

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V Pokrajinskem muzeju Koper so se tudi letos pripravili na Mednarodni dan družine, ki ga obeležujemo 15. maja. Tako ves teden, natančneje od 15. do 22. maja, družinam omogočajo brezplačen vstop v vse muzejske zbirke (razen v palačo Belgramoni Tacco, ki je zaprta zaradi obnove) in na občasne razstave, torej v Etnološko zbirko na Gramscijevem trgu 4-5, v Muzejsko galerijo na Kidričevi ulici 21, Zbirko sodobne umetnosti na Kidričevi ulici 23 ter Zbirko sodobne industrijske zgodovine (Tomosovi motorji) na Kidričevi ulici 41.

V naslednjih dneh oziroma med 21. in 23. majem se bo Koper prelevil tudi v prizorišče  prve izdaje festivala komedije KOPEDIA, ki je letos posvečen znamenitemu italijanskemu komičnemu liku Fantozziju. Sicer pa bo odprtje festivala v četrtek, 21. maja, ob 19.30 uri v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega  s stand up-om Lucije Ćirović  in filmom Good Old Boys ob 21.40 uri. V petek, 22. maja bo v palači Gravisi-Buttorai ob 13. uri Retrospektiva Fantozzi, ob 19. uri pa v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega film Men Who save the World in pogovor s Sharon Gan. Istega dne bo ob 20.30 uri v palači Gravisi-Buttorai  stand up z Jernejem Celcem, ob 21. uri pa bo v dvorani sv. Frančiška Asiškega film Fantozzi, medtem ko bo prav tako ob 21. uri v Taverni pregled slovenskega kratkega komičnega filma. Sledilo bo večerno druženje, ki se bo pričelo predvidoma ob 23. uri v Caffe bar Circolo.

Vse prej kot dolgčas bo tudi v soboto, 23. maja, ko bo ob 11.30 uri v palači Gravisi-Buttorai okrogla miza na temo stand up komedije, ob 14. uri bo v Taverni nastop neuveljavljenih stand up komikov, ob 17. uri pa bo, prav tako v Taverni, stand up z Alešom Novakom. Ob 20.30 uri bo v dvorani sv. Frančiška Asiškega zaključek festivala in film What We do in the shadows, medtem ko bo ob 21.30 uri v palači Gravisi-Buttorai nastopil stand up komik Tadej Toš, sledilo bo večerno druženje v Caffe bar Circolo.

V Kopru bo živahno tudi ta petek, 22. maja, ko bodo dijaki četrtih letnikov na Titovem trgu ob 12. uri zaplesali ulično četvorko, prihodnji ponedeljek, 25. maja pa bo v dvorani sv. Frančiška še zadnji koncert v sklopu dogodka Maja z biseri, na katerem bo nastopil Rudi Bučar z Istrabendom.