DomovArhivKoncert Radia Capris napolnil Titov trg

Koncert Radia Capris napolnil Titov trg

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

»To je moj najlepši rojstni dan,« je ob zaključku Caprisovega koncerta ganjeno dejal pevec skupine Parni Valjak Aki Rahimovski. Ekipa Radia Capris ga je namreč ob koncu koncerta presenetila z veliko torto ob njegovem 60. rojstnem dnevu in kar 40-letnici delovanja glasbene skupine. Sicer pa je bil včerajšnji koncert presežek v mnogo pogledih.

Na 18 metrov dolgem in 12 metrov širokem odru se je zvrstilo ogromno odličnih lokalnih in tujih izvajalcev. Preko posebnega natečaja so organizatorji s pomočjo radijskih poslušalcev izbrali tri glasbene skupine, ki so veliki koncertni oder krstile. Prvi so na svoje kitare zaigrali ambiciozni Teenagers, sledili so introspektivni Noair in jezni Wrong Generation. Potem pa je nastopil čas že uveljavljenih lokalnih glasbenikov in legend. Obiskovalce so razgreli vedno bolj priljubljeni rockerji Stino, zabavljaški Ne me jugat, romantični Žiga Rustja, nostalgični Danilo Kocjančič Friends in legendarni Slavko Ivančić s Solinarji. Proti vrhuncu so nas popeljali šaljivi Zmelkoow in zagrizeni Izolan Rudi Bučar z Istrabendom in Frčafelami, popoln večer pa so z dvournim koncertom zaključili veliki Parni Valjak. Niti koncerta so ves večer prijetno pletli voditelji Katja Pišot, Luka Rudl, Helena Ujčič in Jan Jakopin.

Radio Capris tudi tokrat ni pozabil na dobrodelnost. En evro od vsake prodane vstopnice je romal v dobrodelni sklad, ki je ob koncu večera znašal 3.107 evrov. Za nakup dveh EKG aparatov ga bo izkoristil Zdravstveni dom Koper.

Že dopoldan razprodan Titov trg je tako pokal po šivih, publika je bila razgreta, a ne le zaradi visokih temperatur, temveč predvsem zaradi glasnega prepevanja z nastopajočimi, misli pa so že usmerjene k naslednjemu Caprisovemu koncertu.