DomovArhivKonec tedna v znamenju tekačev in prometnih zapor

Konec tedna v znamenju tekačev in prometnih zapor

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Tako bo do spremembe prometnega režima prišlo že v soboto, 11. aprila, na Dolinski cesti v Kopru, kjer bodo delavci začeli z gradnjo komunalne opreme za potrebe gradnje prehrambne trgovine Hofer. Dela, ki se bodo začela že v soboto, bodo na delu Dolinske ceste, vse do križišča s cesto Istrskega odreda, trajala do 25. aprila. V tem času promet po Dolinski cesti ne bo mogoč, urejena pa bo javna pot med Olmom in Šalaro.

V nedeljo bo zapora postavljena tudi na Obalni cesti Koper – Izola, in sicer med 9.30 in 11. uro, ko bo popolnoma zaprta Obalna cesta, od križišča pri Rudi pa vse do Kopra, zaprta pa bo tudi Piranska cesta, med 9.40 in 11.10, a le pas v smeri iz Kopra. Med 9.50 in 11.20 bo popolnoma zaprt še del Pristaniške ulice med Piransko in Ljubljansko cesto ter celotno Vojkovo nabrežje, Cankarjeva ulica, del Trga Brolo, Titov trg, Verdijeva Ulica in Belvedere pa bodo za promet popolnoma zaprti od 9.30 do 11.30 ure. Zapora na delu Ukmarjevega trga, Pristaniške ulice do Semedelske ceste in Semedelske ceste bo med 10. in 11.40, v tem času bosta zaprta tudi kolesarska steza v smeri Žusterne in pešpot ob obalni cesti Koper.

Del obalne ceste pa bo zaprt tudi po nedeljskem maratonu. Zapora bo trajala od nedelje, 12. aprila, do predvidoma petka, 17. aprila, zaradi gradnje cestne navezave na nov del Istrske ceste (Obalna cesta). V tem času bo za vozila v smeri Koper – Izola urejen obvoz, in sicer prek izvoza Semedela, krožišča na Piranski cesti po novem priključku na Istrsko cesto proti Žusterni in Izoli. Gre za sklepno fazo gradnje prometne infrastrukture v okviru naložbe v predor Markovec, skozi katerega naj bi prvi avtomobili peljali že sredi meseca maja.