DomovArhivNad tekači bodo bdeli tudi angelčki

Nad tekači bodo bdeli tudi angelčki

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Po lanskoletni več kot uspešni premierni izvedbi Istrskega maratona, ki se je začel in končal v Kopru, se to soboto in nedeljo začenja Banka Koper 2. Istrski maraton, ki bo znova povezal vse tri obalne občine. Medtem ko bo sobotno dogajanje v znamenju teka mladih, bo v nedeljo šlo povsem zares, saj bodo na sporedu maraton, polmaraton in desetkilometrski rekreativni tek. Slednjih se bo udeležilo približno 3500 tekačev, večina jih bo iz Slovenije, sicer pa so se na teke prijavili tekači iz kar 17 držav. Start in cilj 2. Istrskega maratona bo na izolski Lonki, saj je organizacijsko štafeto 2. Istrskega maratona letos prevzela Izola. Kot si je na današnji novinarski konferenci javno zaželel župan Izole Igor Kolenc, pa bi maraton prihodnje leto lahko potekal tudi na trasi obalne ceste, za katero si zlasti koprski in izolski župan močno prizadevata, da bi po odprtju predora Markovec prešla v upravljanje obeh občin, kar pomeni, da bi jo posledično lahko namenili drugim, prijaznejšim vsebinam.

1. Istrski maraton, Koper, 13.4.2014, foto Vojko Rotar-9529

Da je maraton odličen dogodek, ki ima tudi pomembno promocijsko funkcijo, je danes potrdil tudi predstavnik Mestne občine Koper Sekule Popovič. Prvi mož Banke Koper Giancarlo Miranda pa je dejal, da pokroviteljstvo maratona za Banko Koper pomeni »piacere in dovere (zadovoljstvo in dolžnost op.s.)«. Direktor Športnega in mladinskega centra Piran Matjaž Ukmar pa je vse navzoče povabil na tretjo izvedbo maratona, katerega osrednje prizorišče bo prihodnje leto Piran.

Sicer pa so novost letošnjega maratona Petrini angelčki. Gre za 35 prostovoljcev, študentov Aplikativne kineziologije in izolske Fakultete za vede o zdravju,  ki bodo stali ob progi in tekačem nudili dodatno strokovno pomoč in spodbudo.

Zardi maratona bo v nedeljo med 9.30 in 11. uro popolna zapora magistralne ceste Koper – Izola, več o ostalih zaporah prometa pa si lahko preberete tukaj.

Prav tako bo zaradi maratona  spremenjeno izvajanje nekaterih avtobusnih prevozov, kar si lahko preberete tukaj: