DomovArhivKoper bo premierno gostil Kopedio

Koper bo premierno gostil Kopedio

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Organizacijo je v svoje roke vzel zavod Si-film, ki se je za Koper odločil predvsem zato, ker je to mesto z velikim potencialom in odprto za nove kulture vsebine, je pa odločitvi nedvomno botrovala tudi želja film vrniti v mestno jedro Kopra.

In zakaj je Kopedia tako posebna? Predvsem zato, ker je to prvi in edini festival komedije, festival, ki pod svojim okriljem ne združuje samo filmske umetnosti, temveč tudi druge. V premierni izdaji bo filmu družbo delala stand-up komedija, z leti pa bodo program in vsebine še dopolnjevali in jih bogatili ter tako festival odpirali širšim interesom in javnosti. Letos bo ta gostoval na treh različnih lokacijah, in sicer v Taverni, v dvorani cerkve sv. Frančiška Asiškega in v Circolu, obfestivalsko dogajanje pa še na Carpaccievem trgu v Kopru.

Tridnevni festival bo med 21. in 23. marcem tako postregel s pestrim programom, in sicer štirimi filmskimi projekcijami, perujsko komedijo »Good old boys«, malezijskim filmom »Men who save the world«, film novozelansko-ameriške produkcije »Pet krst v hiši« in italijansko komedijo »Fantozzi« ter retrospektivo, s katero se želijo organizatorji pokloniti legendi italijanske komedije Paolu Vilaggiu.

DSCN8468

Poleg filmov bodo vse tri večere nastopili tudi stand-up komiki, Lucija Ćirović, Jernej Celec in Tadej Toš. V okviru festivala bo tudi okrogla miza na temo stand-up komedije, javnosti pa se bodo lahko v Taverni. Del festivala sta tudi dva natečaja, Kopedia Shorts in Kopedia shorts junior, v okviru katerega bo žirija izbirala najboljši enominutni komični film, posnet in urejen z mobilnim telefonom.

Poleg vsebine so privlačne tudi cene vstopnic, ki bodo za film znašale med tremi in štirimi evri, za stand-up komedije pa med petimi in sedmimi evri, možno pa bo kupiti tudi tri različne abonmaje. Filmski za ceno 13 evorv, stand-up abonma za 15, skupni pa za 20 evrov. Prodajna mesta so Turistično informacijski center Koper in blagajne neposredno na festivalu.