DomovArhivKoper izpolnil obljubo – iz Gorice se vrača s tremi točkami!

Koper izpolnil obljubo – iz Gorice se vrača s tremi točkami!

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Zadnje gostovanje pred koncem letošnje sezone na stadionu v Novi Gorici so nogometaši FC Luka Koper začeli obetavno, a so že v prvih minutah z nevarnim strelom proti vratom Kopra zapretili domačini, ki pa niso uspeli zadeti, saj je bil odlični vratar Kozličkov Vjekoslav Tomić na svojem mestu.

Nato so pritisnili tudi gostje, vendar ne Gorica ne Koper v prvem delu nista imela prave priložnosti za vodstvo. Kljub temu je lahko 500 glavo občinstvo uživalo v nekaj odličnih akcijah, ki pa se žal niso končale v mreži. Tako je bilo vse do 36. minute, ko se je po podaji v kazenski prostor Gorice najbolje znašel Ivor Horvat, ki je s strelom v mrežo domače ekipe svoje moštvo popeljal v vodstvo. V 45. minuti, tik pred iztekom prvega polčasa, so Koprčani prek Lea Štulca ponovno poskušali, a je šla žoga žal mimo vrat.

Tudi drugi polčas sta obe ekipi začeli borbeno, vendar prave priložnosti za zadetek ni bilo vse do 55. minute, ko je prosti strel izvajal Radujko.

Žogo je podal proti Jaki Štromajerju, ta pa naprej do Tonija Datkovića, ki pa ni bil natančen. Že v 62. minuti so ponovno poskušali Koprčani, Štromajer je podal Leu Štulcu, ta pa lep predložek dalje do Joela Valencie, ki se je znašel sam pred vratarjem Gorice.

Pritisk gostujočih ni pojenjal, že v naslednjih minutah je s strelom v okvir vrat poskušal Dalibor Radujko, nato pa še nekoliko nerodno Joel Valencia, a prednosti Kopra niso uspeli zvišati.  Sledil je še poskus Jake Štromajerja v 70. minuti, a je žoga končala v rokah vratarja Grege Sorčana.

DSC_7522

Igra pa se je dodobra razvnela v 75. minuti, še posebej vroče je bilo pred Koprskimi vrati, kjer sta z močnima streloma prednost Kopra poskušala izničiti najprej Rifet Kapič, nato pa Sandi Arčon, a je v obeh poskusih strel branil odlično pripravljeni branilec mreže Vjekoslav Tomić. Novogoriško moštvo je pritiskalo proti vratom Kopra vse do izteka drugega polčasa, a jim prednosti Kopra 0:1 niti v sodnikovem dodatku ni uspelo izenačiti.

Je pa v zadnji minuti sodnikovega dodatka z nevarnim strelom spet poskušal Sandi Arčon, vendar se je odlično pripravljeni vratar Kopra z vrhunsko obrambo vnovič izkazal.

Težko pričakovana zmaga Kopra proti Gorici v gosteh je Kozličkom pred zadnjim srečanjem z ekipo Zavrča prinesla tri dodatne točke.