DomovArhivKoper je gostil pravi praznik rokometa

Koper je gostil pravi praznik rokometa

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Arena Bonifika je minulo soboto gostila pravi rokometni praznik, s katerim so v Rokometnem društvu (RD) Koper 2013 pozdravili izjemno uspešno sezono 2015/2016. To si bodo zapomnili po izjemnih uspehih prve moške članske ekipe, ki se je uspela v zgolj treh sezonah vnovič zavihteti med najboljše. Koper 2013 je namreč letošnjo sezono končal med štirimi najboljšimi slovenskimi klubi, z zadnjo zmago proti RK Maribor Branik, pa so si uspeli priigrati tudi vstopnico v Evropo.  

Vendar koprski rokometni klub veliko stavi tudi na mlajše generacije, ki so se izkazale tudi na sobotnem športnem dogodku. Tako so se na občinskem prvenstvu mini-rokometa najbolje izkazali mladi rokometni upi mešane ekipe OŠ Dušana Bordona in Antona Ukmarja, popoldne pa so rokometno predstavo vsem gledalcem prikazali tudi koprski mlajši dečki in starejši dečki, ki so se pomerili na medsebojnih tekmah. Sledila je tekma med mešano kadetsko-mladinsko zasedbo Kopra in slovensko reprezentančno selekcijo letnika 2000, za katero so zaigrali tudi štirje Koprčani.

Nič manj pestro ni bilo niti v večernih urah, ko se v revijalni tekmi med seboj pomerili koprski rokometaši in drugi koprski športniki, med njimi tako denimo odbojkarice Luke Koper, rokometašice ŽURD, plavalec Matjaž Markič, jadralec Toni Vodišek, nogometaša Dalibor Radujko in Mitja Viler, ter rokometaši brata Nejc in Tine Poklar ter Dušan Fidel, ki so z rezultatom 17:11 uspeli ugnati koprski rokometni svet.

Tudi sicer je bil to dan druženja, generacije koprskih rokometašev so v Areni Bonifika spremljali tudi najbližji in seveda Dvanajsti Kopra ter ljubitelji rokometa, nad dogajanjem pa ni ostal ravnodušen niti predsednik kluba Koper 2013 Aljoša Bertok. Kot je dejal, se je na prizorišču zvrstilo veliko ljudi, skupaj s tekmovalci nekje okrog tisoč, kar vnovič potrjuje to, da v klubu delajo s polno paro, »z voljo, željo, predvsem pa s srcem«.