DomovArhiv“Koper je kljub vsemu ekipa zmagovalcev”

“Koper je kljub vsemu ekipa zmagovalcev”

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto, 28. novembra, so na zelenici stadiona Bonifika v Kopru žal slavili Domžalčani, ki so domačo ekipo premagali z 2:0. S tem izidom so si gostje še utrdili položaj na lestvici slovenskega prvenstva, prav tako kot tudi Koprčani, ki pa imajo trenutno isto število točk kot zasledovalni ekipi Rudar in Krka.

Sicer je bil že začetek sobotnega obračuna med Domžalami in Koprom za slednje neugoden, saj so gostje povedli že v četrti minuti. Po podaji Slobodana Vuka je namreč v prvem poskusu zadel osamljeni Rudi Požeg Vancaš. Gostje so ponovno poskušali v 11. in 18. minuti, a se je ob obeh priložnostih izkazal koprski vratar Kristjan Kahlina. V 29. minuti so si nekoliko opomogli tudi domačini, ki so skušali izpeljati dober napad, pa vendar niso uspeli zadeti. Zadnja hrvaška okrepitev domačih, Drago Gabrić, ki se je kalil tudi v vrstah Domžal, je namreč po napaki Kenana Horića stekel proti vratom gostov, nato pa po zelo dobrem strelu s približno dvajsetih metrov zadel prečko. Dve minuti pozneje je mimo gostujočih vrat po podaji Daliborja Radujka streljal še Hysen Memolla, vendar neuspešno.

So se pa zato vnovič angažirali gostje, v 39. minuti je na gol najprej streljal Požeg Vancaš, vendar je bil koprski vratar Kahlina ponovno na svojem mestu, nakar je prav Požeg Vancaš odbito žogo podal do Morela, ki je nato zadel za 2:0.

V prvem polčasu boljši gostje so imeli v sodniškem dodatku še eno priložnost, v uvodu drugega polčasa, natančneje v 49. minuti, pa so vnovič poskusili Kanarčki. Jan Andrejašič je po samostojni akciji s 25 metrov močno streljal, a preko vrat Nejca Vidmarja, v 63. minuti pa je po kotu za domačo ekipo s strelom z glavo poskusil še Luka Vekić. Tudi tokrat se žal ni izšlo, deset minut zatem so gostje preko Morela in Skubica izpeljali obetavno akcijo in celo zadeli, a je bil Vuk v prepovedanem položaju. Domači vratar je moral posredovati še nekaj trenutkov zatem, po strelu Žana Majerja s 14 metrov.

V 86. minuti je s prostega strela s 25 metrov mimo leve vratnice nevarno sprožil Leo Štulac, v sodniškem dodatku pa sta najprej za goste poskušala Jan Repas in Majer, a se Kahlina ni dal. Prav tako tudi ne domača enajsterica, ki je še zadnjič poizkusila v 94. minuti, z napadom Vekića, ki je po podaji Andrejašiča meril mimo gola.

Kanarčki bodo že to sredo, 2. decembra, na novi preizkušnji proti Krškemu, ki jim lahko prinese dodatne točke, Domžale pa bodo gostile ljubljanskega prvoligaša – Olimpijo.

Po tekmi smo se pogovarjali tudi s trenerjem Slavkom Matićem, ki nam je zaupal, da so nogometaši FC Luka Koper kljub vsemu ekipa zmagovalcev:

* Luka Koper: Kahlina, Andrejašič, Radujko (od 46. Posavac), Štulac, Dedić (od 55. Vekić), Pavić, Memolla, Hadžić, Štromajer, Anđelković (od 85. Požrl), Gabrić.

* Domžale: Vidmar, Skubic, Vetrih, Horić, Požeg Vancaš (od 70. Repas), Vuk (od 77. Mance), Blažič, Dobrovoljc, Balkovec (od 86. Šišić), Majer, Morel.