DomovArhivVeseli december je tu!

Veseli december je tu!

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Tako boste lahko nocoj prisluhnili koncertu En big band-a v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Ašiškega. Na koncertu, ki ga je podprla tudi Mestna občina Koper in se bo začel nocoj ob 20. uri, bodo nastopili tudi glasbeni gostje Rudi Bučar, Štefica Stipančević – Steffy, Žiga Rustja in Leja Romana Zupančič, večer pa bo povezoval Iztok Novak Easy.

Sicer pa je v teh dneh že skoraj vse nared za sobotni prižig novoletne razsvetljave v mestu. Na Titovem trgu tako že stoji velika novoletna smreka, ki bo v vsej svoji lepoti zasijala to soboto, 5. decembra, ob prazničnem prižigu novoletnih lučk in ob prazničnem vzdušju Miklavževega sejma.

Smreka letos prihaja iz okolice Kočevja. Rasla je na 700 metrov nadmorske višine in je visoka 12 metrov. Krasilo jo bo približno 100 okraskov v obliki svetlečih krogel in 600 metrov svetlobnih verig.

Smreka_Postavitev_011220152015_fotoVojkoRotar-0307

Smreka_Postavitev_011220152015_fotoVojkoRotar-0337

Tisti, ki vas zanima, kako na enostaven in inovativen način izdelati unikatne novoletne okraske, pa ste vabljeni na delavnico novoletnega okraševanja, ki bo ta petek,  4. decembra, med 15. in 18. uro, v Centru mladih Koper na Gregorčičevi ulici 4.