DomovArhivKoper kmalu bogatejši za nov študentski dom in hostel Villa Domus

Koper kmalu bogatejši za nov študentski dom in hostel Villa Domus

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Villa Domus se nahaja tik ob mestnem jedru, med Vojkovim nabrežjem, koprskim sodiščem in stavbo Banke Koper, nedaleč od avtobusne in železniške postaje. Zemljišče in stavbe je od koprske občine odkupil Grafist, projekt pa so izdelali v podjetju Pirss.Naložba je znašala okoli 2,5 milijona evrov. Dom bo v upravljanje vzela Študentska organizacija Univerze na Primorskem, ta pa bo v času med oktobrom in junijem živel kot študentski dom, med poletjem pa kot hostel.

V domu tudi gostinski obrat

Zaradi odlične lokacije bo hostel zagotovo privabil številne turiste, ki med poletjem raziskujejo lepote Kopra. Vse sobe so dvoposteljne, z izjemo ene troposteljne, ki jo bo upravitelj najverjetneje ponudil študentski družini. V pritličju stavbe bo tudi gostinski obrat, namenjen tako stanovalcem doma in hostla kot tudi ostalim zunanjim obiskovalcem.

13901604_10153931299484370_1091727640629737576_n

Subvencije študentom komaj naslednje leto

Nove nastanitvene kapacitete bodo zagotovo razveselile študente Univerze na Primorskem, ki se vsako leto srečujejo s pomanjkanjem ležišč. Delež nastanitvenih kapacitet v javnih in zasebnih študentskih domovih je namreč na primorski univerzi precej nižji glede na ostala univerzitetna središča. V Kopru so trenutno trije zasebni študentski domovi, ki razpolagajo skupno s 149 ležišči. Ker je investitor zamudil rok za prijavo na razpis, študentje letos še ne bodo upravičeni do prejemanja subvencij za bivanje. Študent bo za bivanje v dvoposteljni sobi, kjer se nahajata tudi kuhinjska niša in kopalnica, odštel 190 evrov, v ceno pa so vključeni tudi stroški.