DomovArhivKoper kmalu s sprehajališčem za pse

Koper kmalu s sprehajališčem za pse

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprska občina je kot obljubljeno prisluhnila njihovim željam in v teh dneh začela z urejanjem površin med ustjem Badaševice in hitro cesto ter priključnim izvozom za Semedelo.

Gre za približno 8 tisoč kvadratnih metrov veliko zelenico, ki jo bodo delavci Komunale Koper ogradili in opremili s klopmi za počivanje ter s pitnikom za vodo, tako da se bodo lahko mali štirinožni prijatelji v vročih poletnih dneh tudi odžejali. Do sprehajališča bo mogoče priti tako z avtomobilom, saj je v neposredni bližini, ob mandraču v Badaševici, večje parkirišče, kot tudi peš, saj je le-to od starega mestnega jedra oddaljeno le slab kilometer.

Koper. urejanje novega poligona za pse

Mestna občina Koper je ureditev sodobnega parka, ki bo lastnikom psov omogočila brezskrbno sprehajanje svojih ljubljenčkov, druženje in srečevanje tako, da to ne bo moteče za druge sprehajalce, načrtovala že dalj časa. Potreba se je namreč izkazala že pred dobrim letom dni, ko je skupina ljubiteljev psov, združena v t.i. Semedelsko bando, svoje ljubljenčke sprehajala ob semedelski promenadi, česar pa žal niso odobravali nekateri mimoidoči. S svojo pobudo so se tako obrnili na koprsko občinsko upravo, ki je svojo obljubo tudi uresničila. V ta namen je našla lokacijo, ki je primerna z vseh vidikov in kar je najpomembneje, dobro so jo sprejeli tudi lastniki psov, ki se po prvih odzivih že veselijo dne, ko bodo lahko svoje štirinožce sprehajali na urejeni zelenici.