DomovArhivKoper na poti v drugi krog Lige Evropa

Koper na poti v drugi krog Lige Evropa

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Nogometaše Kopra, Celja in Domžal danes čakajo povratne tekme prvega kroga kvalifikacij za evropsko ligo. Najbolje kaže Primorcem, ki so prejšnji četrtek na Islandiji z 1:0 premagali Vikingur, napredovanje bodo lovili drevi, ob 20.30, na domači Bonifiki. Slabši izid so na prvi tekmi iztržili Celjani in Domžalčani, ki so doma z 0:1 izgubili proti poljskemu Slasku oziroma srbskemu Čukaričkemu.

Poznamo nasprotnika in njegove kvalitete. Ne bojimo se jih ampak kljub vsemu jih spoštujemo. Islandski nogomet je v vzponu in jemati jih je potrebno skrajno resno,” je pred večerno tekmo misli strnil koprski strateg Rodolfo Vanoli, ki se je na dvoboj proti Vikingurju temeljito pripravil.

Večjih sprememb v začetni enajsterici Luke Kopra ne gre pričakovati, zagotovo pa bo med enajstimi branilec Damir Hadžič, ki ima do nasprotnikov prav tako spoštljivo mnenje. “Islandska igra se vrti okrog kapetana Taskoviča in ofenzivnega zveznega igralca Tofta. So disciplinirani in za razliko od drugih skandinavskih ekip igrajo predvsem po tleh. Nevarni so tudi iz prekinitev, kar so dokazali tudi na prvi tekmi. Predvsem v obrambi bomo morali biti ob teh zelo zbrani. Verjamem v naše napredovanje, saj iz tekme v tekmo rastemo.

Na Bonifiki se kljub času počitnic obeta dober obisk. Zanimanje za ogled tekme z Vikingurjem je veliko tudi zato, ker bodo imeli ob morebitnem napredovanju domače ekipe v 2. krog tekmovanja, imetniki vstopnic za današnjo prednost pred ostalimi za nakup vstopnice. Vstopnina za znaša 10 €, otroci do 14. leta starosti si lahko srečanje ogledajo za 5 €, imetniki letnih abonmajev pa lahko na blagajni dvignejo brezplačno vstopnico.

Sicer je bil minuli teden za Koprčane uspešen tudi zaradi nedeljske zmage proti letošnji najboljši ekipi Mariboru, s čimer so kanarčki osvojili še superpokal.