DomovArhivParenzana Magic Bike

Parenzana Magic Bike

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

parenz

OP_SI-HR_multiling_rgbMestna občina Koper in Mesto Buje v sodelovanju z Istrsko županijo kot vodilnim projektnim partnerjem organizirata čezmejno rekreacijsko kolesarjenje Parenzana Magic Bike.

Od starta v Bujah vas Parenzana Magic Bike vodi do bodočega kolesarskega centra v Tribanu, nato ponovno krene skozi Buje, da bi se po Parenzani napotili proti slovenski meji, nadaljevali do Lucije oziroma Forme Vive, kjer vas na čudovitem travniku tik ob morju čaka okrepčilo in zbiranje moči za nadaljevanje tekme. Na poti nazaj, po prečkanju meje, se povzpnete do cilja v Kanegri, kjer s pogledom objamete Piranski zaliv in Sečoveljske soline. Skupna dolžina kolesarske poti je približno 35 km, krajša pot pa se na 15-em kilometru trase (pred mejo) razcepi ter namesto krožne vožnje do Lucije in nazaj vodi naravnost v Kanegro. V tem primeru je kolesarjenje dolgo približno 20 km.

Večina trase je makadamska pot in asfaltirana podlaga, na kateri lahko razen z MTB kolesom vozite tudi s trekking kolesom. Primerna je za vse kolesarje, ker sta trasa in ritem vožnje lahka in prilagojena večini.

Kolesarjenje bo organizirano kot družinsko celodnevno druženje na eni od najpomembnejših in najlepših kolesarskih stez v Evropi, po zaključku tekme pa vas pričakujejo zabavni program in delavnice na temo zdravja, športa in vključevanja otrok v kolesarjenje.

Program čezmejnega rekreacijskega kolesarjenja 11.07.2015

08:00 – Zbiranje in registracija udeležencev (Buje – stavba stare postaje Parenzane)

09:00 – Start kolesarjenja proti Tribanu

09:30 – Triban – nagovor projektnih partnerjev pred stavbo kolesarskega centra

12:50 – Lucija/Forma Viva – okrepčevalna postaja

15:00 Kanegra – cilj kolesarjenja in kosilo  za udeležence

15:00 – 21:00 – Zabava z DJ-em

16:00 – 17:30 – Predavanja in delavnice:

1)      Vključevanje otrok v kolesarjenje – prof. Jurica Galić

2)      Pomen prehrane in hidratacije v športu – dr. Bojan Gluhačić

Število udeležencev je omejeno na 300, zato vas prosimo za predhodno prijavo na e-naslov: parenzana@bbk-groznjan.com.  Pri prijavi, prosim, navedite ime, priimek in naslov.

Glede na to, da se prireditev ne zaključuje na startnem mestu v Bujah vas prosimo tudi za informacijo, če potrebujete organiziran povratni prevoz iz mesta zaključka prireditve v Kanegri do osebnega vozila na startnem mestu. Organizator udeležencem nudi možnost organiziranja prevoza iz Kanegre do startnega mesta v Bujah.

Udeležba je brezplačna, vsak prijavljen udeleženec prejme majico, okrepčilo ter kosilo na mestu dogodka.

POMEMBNO OBVESTILO:

Prireditev se odvija na območju med Hrvaško in Slovenijo, zato s seboj obvezno vzemite veljavni osebni dokument zaradi prehoda meje.

DODATNE INFORMACIJE:

Vse dodatne informacije so na voljo pri organizatorjih:

– Obalno planinsko društvo Koper, Agrarne reforme 15, 6000 Koper, g.Aldo Zubin, tel:  +386(0)40453819, e-mail: aldo.zubin@gmail.com; http://opd.si/

– Brdsko Biciklistički Klub „Grožnjan“, Trg Ruggiero Paladin 3, 52429 Grožnjan, g.Manuel Vigini, tel: +385(0)98/927-3443, e-mail: info@bbk-groznjan.com; www.bbk-groznjan.com.

OP_SI-HR_INVESTING_multiling_RGB

 

SVRK