DomovArhivPoletne delavnice za zdravje in dobro počutje

Poletne delavnice za zdravje in dobro počutje

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

OP_SI-HR_multiling_rgb

Prva delavnica, »Rekreativna delavnica o zdravju, športu, zgodovini in razvoju Parenzane«, bo v soboto, 11. julija, s pričetkom ob 8. uri. Udeleženci se bodo zbrali na avtobusni postajo v Kopru. Od tu bo voden pohod po Parenzani do Eko točke v Dekanih (cca 6 km). Pot je  primerna za  vse  pohodnike.  Zbrano skupino bo vodila Eva Bolčič, ki bo  prikazala  Parenzano kot  pot prijateljstva s kulturnega in rekreacijskega vidika.

Ob 9.30 je predviden prihod na Eko točko. Po osvežilnem napitku bo Zavod JVNŽ predstavil »jogo« kot sprostilno in antistresno aktivnost v vsakdanjem življenju.

Sledila bo sadna malica in povratek. Od Eko točke bo ob 11. uri zagotovljen prevoz do startnega mesta – avtobusna postaja Koper.

Rekreativna delavnica je brezplačna. Glede na omejeno število udeležencev prosijo vse zainteresirane , da se predhodno prijavijo na tel. 031 734 478 oz. po e-pošti: zdravp@gmail.com.

Pokrovitelj delavnice je Mestna občina Koper. Projekt  je del operacije Pot zdravja in prijateljstva – PARENZANA MAGIC in ga sofinancira Evropska unija v okviru Evropskega teritorialnega sodelovanja Slovenija – Hrvaška 2007-2013.

Druga delavnica, »Delavnica za zdravje«, bo prav tako v soboto, 11. julija, ob 16. uri, in sicer na Eko točki v Dekanih.

Ob 16. uri bo delavnica pričela s predavanjem o zeliščarstvu za začetnike. Sledila bo predstavitev  zeliščnega vrta na Eko točki. Predsednica društva Zdrav podjetnik Irena Bartolič bo predstavila ključne aktivnosti  Združenja zeliščarjev Obale in Krasa.

Ob 17. uri bo predavanje na temo »Ohranimo srce-preprečevanje kroničnih bolezni«. Predaval bo Lado Golouh, dr.med.

Zadnje predavanje bo ob 18.30, na katerem bodo predstavili pripravo zdravega obroka: Poletna zelenjava in zelišča za zdravo ščitnico oz. hormonsko ravnovesje. Vodila ga bo Simone Godina, nutricionistka funkcionalne diagnostike. Pripravili bodo tudi degustacijo.

Strokovne delavnice so brezplačne.  Glede na omejeno število udeležencev prosimo, da se predhodno prijavite na tel. 031 734 478 oz. e-pošti zdravp@gmail.com.

OP_SI-HR_INVESTING_multiling_RGB

SVRK