DomovArhivKoper nadaljuje z nizom zmag – v sredo nova preizkušnja

Koper nadaljuje z nizom zmag – v sredo nova preizkušnja

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Po pričakovanjih so domače odbojkarice OK Luka Koper tudi v tekmi 2. kroga modre skupine 1. DOl za ženske proti ekipi iz Nove Gorice suvereno zmagale in z rezultatom 3:0 (16, 17, 19) dokazale, da so še vedno v odlični formi.

In čeprav so varovanke Marca Kalca tudi to tekmo odigrale brez Sare Valenčič, so bile vse tri nize proti ekipi Go Volleyja boljši tekmec. Gostiteljice so bile enakovredne le v prvi polovici nizov, v nadaljevanju pa je bil njihov sprejem preslab, da bi lahko ogrozile zmago favoriziranih Koprčank.

Pri ekipi iz Kopra je bila tokrat najbolj razpoložena kapetanka Marina Barič, ki je bila ob Tini Kaker najbolj zaslužna, da so gostje že ob prvem tehničnem odmoru vodile z 8:4, nekaj trenutkov pozneje pa tudi s petimi točkami razlike. A Novogoričanke so se jim hitro približale (12:13), toda po servisih Kakerjeve in po njenem asu so se Koprčanke spet oddaljile.

Podobno je bilo tudi v drugem nizu, kjer je as Dajane Lucas že na začetku niza napovedoval, da se razmere na igrišču ne bodo kaj bistveno spremenile. Ekipa z Obale je vse niti trdno držala v svojih rokah, po izenačenju na peti točki sta bloka Baričeve in Kakerjeve tehtnico povsem prevesila na njihovo stran. Ob drugem tehničnem odmoru so imele varovanke Marka Kalca že pet točk prednosti, z dobrimi servisi so prednost do konca niza samo še povečale.

Nekoliko bolj izenačen pa je bil tretji niz, v katerem so Novogoričanke nasploh prvič na tekmi povedle. Po treh blokih (dva je prispevala Teja Bavdaž) in asu Tine Grudine so celo vodile z 9:6, nato pa držale korak vse do izida 13:13. Toda nato so gostje dosegle tri zaporedne točke, prednost treh točk držale do izida 19:22, potem pa je Lucasova z dvema zaporednima točkama, drugo je dosegla z asom, zapečatila njihovo usodo. Piko na i je z blokom postavila Američanka Amanda Bible.

Kako dobre so odbojkarice iz Kopra dokazuje tudi statistika, ki pravi, da so na tekmi proti Novi Gorici Koprčanke dosegle kar deset asov, zelo trden pa je bil tudi njihov blok, s katerim so neposredno dosegle devet točk. Rezultat, ki so ga dosegle v soboto pa bo domača ekipa skušala ponoviti tudi v sredo, 4. februarja, ob 18.30, ko se bo v domači dvorani OŠ Koper ponovno pomerila z ekipo iz Braslovč. V sredo bosta tekmo odigrali tudi drugi dve ekipi modre skupine, in sicer UOK Vital Ljubljana ter Go Volley iz Nove Gorice.

* Go Volley: Jurić 1, Petho 8, Bavdaž 6, Simčič, Černe, Grudina 9, Kolbl 9, Komel 1, Marušič 1, Vičič, Kerpan, Dvorščak.
* Luka Koper: Barič 15, A. Lucas 3, Calcina, Kušar, Bible 3, Ferlinc 8, D. Lucas 10, Kocet, Valenčič, Vedlin Gojčič, Jotanović, Kaker 13, Flego.