DomovArhivKomunala Koper in CPK dobro pripravljeni na zimo

Komunala Koper in CPK dobro pripravljeni na zimo

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Zasnežena ali poledenela cestišča sta vzdrževalca uredila na številnih območjih koprskega zaledja. Največ bele oz. ledene koprene je bilo na območju med Sv. Antonom in Pregaro in drugih zalednih krajih.

Večjih nevšečnosti zaradi razmer na srečo ni bilo. Na koprski Komunali poročajo, da so ceste, ki sodijo pod njihovo okrilje, na različnih predelih posuli s peskom, posipali ali zmočili z magnezijevim kloridom, glede na dejanske potrebe. Anđelko Čakarun, ki v Komunali Koper vodi zimsko službo, je dejal, da vremenske razmere budno spremljajo in so nanje vseskozi pripravljeni, vendar je ob tem opozoril na pomembnost preventive in pripravljenosti občanov samih.

Tudi v Cestnem podjetju Koper (CPK) so na zimske razmere dobro pripravljeni. »Izvedli smo predvsem preventivno posipanje, in sicer pred sneženjem. V višje ležečih predelih koprskega zaledja smo precej plužili, ponoči in kjer je še zjutraj zmrzovalo, smo cestišča posipali z mešanico soli in drobca«, nam je povedal Karlo Šturm, ki je odgovoren za zimsko službo v CPK.

Komunala Koper, Mestna občina Koper in Cestno podjetje Koper (CPK) so z geslom »Prehitimo zimo« občane že nekaj krat opozorili na nevšečnosti, ki jih lahko prinese nenaden nastop zimskih razmer in na ustrezno pripravljenost nanje.

Pobudniki preventivne akcije ponovno opozarjajo Občane, ki prebivajo ali se prevažajo na območjih, kjer obstaja nevarnost poledice oz. snežnih zametov, da je v takih razmerah obvezna uporaba zimske opreme v osebnih avtomobilih tudi na Obali. Posipanje okolic domov in dovoznih poti bo prav tako prispevala k lažjemu odhodu v službo ali pri drugih vsakdanjih opravilih.

Zelo pomembno je, da se intervencijsko številko 112 (center za obveščanje) uporabi le za res nujne primere, saj pristojne službe v vsakem primeru izvajajo intervencijske ukrepe po že vnaprej določenem protokolu.