DomovArhivPohitite s pustnimi prijavami

Pohitite s pustnimi prijavami

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Še slaba dva tedna nas ločita od začetka pustnega dogajanja na Obali. 7. edicija Istrskega karnevala bo tudi letos med 13. in 18. februarjem postregla s številnimi pestrimi pustnimi dogodki, ki se bodo odvijali v treh Obalnih občinah. V Kopru bo tradicionalna pustna povorka v soboto, 14. februarja ob 10. uri. Vsi zainteresirani, ki bi radi sodelovali na povorki, se nanjo na povezavi www.istrski-karneval.si  lahko prijavite do te srede, 4. februarja.  Vse sodelujoče pustne skupine, etnografske maske in pustni vozovi so upravičeni do nadomestil za sodelovanje, in sicer pustne skupine in etnografske maske v višini 150 evrov, pustni vozovi pa v višini 350 evrov. Tudi letos bosta vse sodelujoče ocenjevali dve komisiji, in sicer strokovna komisija in komisija sestavljena iz posameznih članov sodelujočih skupin na povorki. Vsaka komisija bo podelila prvo nagrado za pustni voz in prvo nagrado za pustno skupino, tako bo strokovna komisija podelila zmagovalni skupini vrednostne bone v višini 200 evrov, ki jih podeljuje Vinakoper d.o.o.,  zmagovalnemu vozu pa vrednostne bone v višini 400 evrov, ki ji podeljuje Trgovina Tuš. Komisija sestavljena iz  članov sodelujočih skupin pa bo prav tako podelila zmagovalni pustni skupini vrednostni bone v višini 200 evrov, ki jih podeljuje Mlinotest Kruh Koper in vrednostne bone v višini 400 evrov zmagovalnemu vozu, ki jih podeljuje trgovina Tuš.

Do tega roka (4. februarja) koprska občina zbira tudi prijave za najboljše pustne izložbe, h katerim poziva vse lokale in trgovine starega mestnega jedra.

Z natečajem se namreč lahko tudi trgovci in gostinci iz starega mestnega jedra Kopra aktivno vključijo v pustno atmosfero. Zavod Koper Otok in Mestna občina Koper vabita zainteresirana podjetja k čim boljši, čim bolj izvirni in ustvarjalni dekoraciji oziroma ureditvi izložb v pustnem slogu. Na drugi natečaj za izbiro najboljše pustne izložbe se lahko prijavijo vse trgovine in lokali iz starega mestnega jedra. Prijave sprejemamo na e-mail naslovu koper.center@gmail.com.

V četrtek, 12. februarja 2015, bo mestne ulice prehodila tričlanska strokovna komisija, ki si bo natančno ogledala izložbe in jih ocenila ter na koncu dneva izbrala najboljšo pustno izložbo. Trgovina ali lokal z najboljšo izložbo bo nagrajen z brezplačnim oglasom prostorom v naslednji izdaji občinskega časopisa KP-MOK. Vabljeni k sodelovanju!