DomovArhivKoper tudi letos z Evropskim tednom mobilnosti

Koper tudi letos z Evropskim tednom mobilnosti

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Letos v Kopru gostimo že 12. Evropski teden mobilnosti, katerega slogan se glasi »Naše ulice, Naše odločitve«. Tega bo v Kopru zaznamovalo okrog 30 različnih aktivnosti, od športnih dogodkov, predavanj, pohodov in vodenih ogledov, do raznih delavnic in drugih dogodkov, ki bodo popestrili vsak dan med 16. in 22. septembrom.

Tudi letos bodo v okviru tedna mobilnosti tudi brezplačni mestni in primestni avtobusni prevozi, občina pa je tokrat presenetila tudi s prav posebno publikacijo. In sicer zloženko »Naše ulice, naše odločitve«, v kateri je občina predstavila plod 12-letnega dela na področju mobilnosti, umirjanja prometa in drugih ukrepov, katerih cilj je zagotoviti čim bolj prijazno občino za vse.
Med večjimi aktivnosti, vse so sicer naštete v spodaj priloženi brošuri, je tudi Obalni maraton, največji kolesarski dogodek v slovenski Istri, ki ga v nedeljo, 21. septembra, ob 10. uri zjutraj, organizira Kolesarsko društvo Raketa. Več o samem dogodku si lahko preberete spodaj.

 

NA OBALNEM MARATONU BO TUDI BOGAT SPREMLJEVALNI PROGRAM

Samo še nekaj dni je do nedelje, 21. septembra 2014, ko se bo kolesarska karavana podala na Obalni maraton po slovenski Istri. Start dogodka je ob 10. uri, udeleženci pa se lahko odločajo med tremi trasami (17, 48 in 64 km), in izberejo ustrezno glede na stopnjo kondicijske pripravljenosti.

V sklopu aktivnosti maratona bomo že v petek, ob 20. uri, izvedli tudi potopisno predavanje “S kolesom po Balkanu”, v soboto, ob 19. uri, pa predavanje strokovnjaka na temo uporabe prehranskih dopolnil za vzdržljivostne športnike, med katere spadajo tudi kolesarji. Oboje bo potekalo v prijetnem ambientu Hiše Refoška v Kopru.

Poleg tekmovanja se bo na osrednjem prizorišču na Pristaniški ulici v Kopru odvijal bogat spremljevalni program. Medtem, ko bodo odrasli premagovali klance, se bodo otroci poizkusili na Mini maratonu, pravem malem tekmovanju s kolesi ali poganjalčki.

Na voljo bo tudi program za vzgojo in preventivo v cestnem prometu, s simulatorjem dejanskih prometnih situacij za otroke, pijanimi očali in demonstracijskimi čeladicami, maserji Perskindola pa bodo z brezplačno masažo poskrbeli za pregrete mišice udeležencev.

Nikakor ne gre spregledati pestrega programa Sladke Istre, največjega slovenskega festivala slaščic, ki ga že tradicionalno obišče več tisoč obiskovalcev in se bo v Kopru odvijal v nedeljo, prav tako pa ostalih aktivnosti v sklopu Evropskega tedna mobilnosti, katerega del je tudi maraton.

Ugodnejše prijave na dogodek, ki potekajo preko spletne strani, so možne do četrtka, 18. septembra, k udeležbi pa se bo še vedno možno prijaviti tudi na prizorišču, v času pred dogodkom.

Ostale podrobnosti je možno najti na spletni strani dogodka www.obalnimaraton.si.

Izberite torej svojo traso in se pridružite, lepo vreme smo namreč že naročili!

Dogodek podpirajo: Sberbank, Luka Koper, Bernardin Group, Adriatic Slovenica in Radio Capris

Za objavo se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.