DomovArhivKoper tudi s prvim vaterpolo turnirjem na morju

Koper tudi s prvim vaterpolo turnirjem na morju

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Kljub temu, da ima vaterpolo v Kopru častitljivo, skoraj 60-letno tradicijo, je ta svoj prvi mednarodni vaterpolo turnir v morju dobil šele letos, organizatorji pa obljubljajo, da bo dogodek nedvomno postal tradicionalen. Na prvem turnirju je sodelovalo vsega osem ekip, šest slovenskih, in sicer ekipe iz Ljubljane, Gorice, Kranja in Kopra, ki se je predstavljal s kar tremi ekipami, Žusterno, Bonifiko in veteransko zasedbo, turnirja pa sta se udeležili tudi ekipa iz Vrsarja (Hrvaška) in Trsta.

Med najboljše so se v Žusterni vpisali Ljubljančani, drugo mesto je zasedla ekipa iz Gorice, tretji pa so na koncu bili vaterpolisti iz Žusterne. Kot se za mednarodne turnirje spodobi so ob koncu tekmovalnega dne razglasili tudi najboljšega igralca, naziv si je prislužil Martin Puš (VK Ljubljana), najboljši strelec je bil Teo Galič (Kranj), najboljši vratar pa domačin Sebastjan Valenčič (VK Gorica).

Nad premierno izvedbo dogodka so bili navdušeni tudi sami organizatorji, idejni vodja Luka Gržentić pa je ob tem dejal še, da je turnir, ki so ga poimenovali kar »Pazi Kita«, nastal po vzoru podobnih mednarodnih turnirjev, ki jih v sosednjih Italiji in Hrvaški organizirajo sleherno poletje.