DomovArhivOdprte so prijave na sladke natečaje Sladke Istre 2015

Odprte so prijave na sladke natečaje Sladke Istre 2015

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Prijave so odprte in vsi zainteresirani se lahko od danes naprej prijavijo na natečaj za Naj torto Sladke Istre 2015, Najizvirnejšo sladico Istre 2015 in Muškat Sladke Istre 2015. Novost letošnjih natečajev je ta, da bo sodelujočim na natečajih za najizvirnejšo sladico Istre in naj torto Sladke Istre na voljo kuhinja, kjer bodo sladice in torte lahko pripravili oziroma dokončali tik pred serviranjem. Na ta način se bodo slaščičarski mojstri lahko predstavili tudi s toplimi sladicami. Ocenjevanje tort in sladic letos ne bo anonimno, saj bodo imeli sodelujoči možnost, da sami predstavijo svoje torte in sladice ocenjevalni komisiji.

Rok za oddajo prijav za sodelovanje na natečaju za Muškat Sladke Istre 2015 je torek, 8. september, prijave na natečaj za Naj torto Sladke Istre in Najizvirnejšo sladico Istre pa so odprte do četrtka, 10. septembra. Uradna razglasitev rezultatov in podelitev nagrad letošnjim zmagovalcem bo v nedeljo, 20. septembra, ob 18. uri, v Kopru, v okviru prireditve Sladka Istra 2015.

Naj spomnimo, da je lani prejela naziv Naj torta Sladke Istre 2014 »Torta sz orta« Term Čatež, med sladicami je slavila sladica »Manfiore«, ki so jo pripravili v Adrii Ankaran, najboljši muškat, »Dusca sez levanta«  pa je pridelal Pucer z vrha.

Prav tako so od danes odprte tudi prijave na slikarski ex tempore in odprti atelje Sladke Istre 2015. Ta bo v nedeljo, 20. septembra 2015, na Semedelski cesti v Kopru. Rok za oddajo prijav je petek, 11. september 2015.

Vse informacije o natečajih, merilih ocenjevanja, komisiji in nagradah so na voljo na spletni strani Sladke Istre oziroma tukaj, kjer so objavljene tudi prijavnice na vse natečaje.