DomovArhivKoper ustrezen za 13. Evropsko univerzitetno košarkarsko prvenstvo

Koper ustrezen za 13. Evropsko univerzitetno košarkarsko prvenstvo

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Delegat George je pozitivno ocenil ustreznost koprskih športnih kapacitet in priprave organizatorjev 13. Evropskega univerzitetnega košarkarskega prvenstva.

Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP), ki bo v sodelovanju s Slovensko univerzitetno športno zvezo (SUSA) in Univerzo na Primorskem (UP) junija 2015 organizirala 13. Evropsko univerzitetno košarkarsko prvenstvo, je včeraj gostila tehničnega delegata EUSA za košarko, ki je pregledal in ocenil ustreznost vseh treh objektov (Arena Bonifika, OŠ Koper in STŠ Koper), ki bodo gostili tekmovanje 16 moških in 12 ženskih ekip iz evropskih držav in pridruženih članic, ki ne spadajo pod okrilje EU.

George je ocenil, da so dvorane ustrezne in ponujajo vse, kar je potrebno za uspešno izvedbo samega tekmovanja. Nemec je v nadaljevanju opozoril, da je za uspešnost tekmovanja ključno sodelovanje z lokalnimi klubi, šolami in še posebej univerzo, ki mora biti glavni vir zagona in elana za izvedbo tekmovanja.

DSC_0788
Ob srečanju z županom Mestne občine Koper Borisom Popovičem je poudaril tudi, da je uspešnost izvedbe prvenstev v veliki meri odvisno od lokalne skupnosti in podpore. Meni, da je ta v mestu Koper občutno prisotna, saj je pozitivno presenečen nad razmerjem med velikostjo mesta in številom kvalitetno izvedenih športnih dogodkov.