DomovArhivKoper že poleti gosti Evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki

Koper že poleti gosti Evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

In čeprav se zdi mesec junij še precej daleč, organizatorji prvenstva tudi po prazničnem premoru delajo s polno paro. Decembra so tako obiskali vse obalne osnovne šole, košarkarske klube ter nekaj večjih športnih prireditev, aktivnosti pa se nadaljujejo tudi v januarju – z obiskom »All star’« tekme najboljših košarkaric, ki jo je v nedeljo gostila dvorana Marof v Novem mestu. Na tej tradicionalni prireditvi Košarkarske zveze Slovenije so 13. Evropsko univerzitetno prvenstvo predstavili širšemu občinstvu, prizadevanja prirediteljev iz Univerzitetne športne zveze Primorske pa so ob tej priložnosti podprli najboljši slovenski košarkarji vseh časov – Ivo Daneu, Peter Vilfan, Marko Milič, Primož Brezec, Matjaž Smodiš, Rankica Šarenac in Radosav Nesterovič, ki je nedavno postal tudi generalni sekretar KZS.

V januarju konkretnejšo obliko dobiva tudi logistični del izvedbe samega prvenstva. In sicer določili so urnik 78 tekem, ki se bodo konec junija zvrstile v dvorani OŠ Koper, Areni Bonifika in dvorani STŠ Koper. Pripravljajo pa se tudi evropske univerzitetne moške in ženske košarkarske ekipe, ki že izpolnjujejo prve prijave. Do sedaj so organizatorji prejeli prijave enajstih ekip, kar je zelo spodbudno, saj se po izkušnjah iz preteklosti v tako kratkem času še ni prijavilo toliko ekip.

Organizatorji trenutno svoje moči prvenstveno usmerjajo v pridobivanje prostovoljcev, brez katerih organizacija velikega športnega dogodka ni mogoča, zato pozivajo vse zainteresirane, da se prijavijo za prostovoljstvo, kar lahko storijo prek obrazca na spletni strani www.basketball2015.eusa.eu. Predsednik organizacijskega odbora Marko Juretič je dejal: “Prostovoljci so srce vsakega velikega mednarodnega tekmovanja. Tudi sam sem že bil prostovoljec in prav zaradi tega vem, da lahko s participacijo na takšnem dogodku poleg nepozabne izkušnje prostovoljci pridobijo še veliko več.”