DomovArhivKoprčanka Angela praznuje 101. rojstni dan

Koprčanka Angela praznuje 101. rojstni dan

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Angela je prepričana, da jo je življenje v revščini naučilo marsičesa, predvsem pa razumevanja in sprejemanja ljudi v vseh situacijah. Zase pove, da ji je Bog podaril veliko srce, polno ljubezni.
»Skrivnost dolgega življenja je v skromnosti, spoštovanju samega sebe in drugih ter veliko ljubezni do življenja, narave in vseh živih bitij,« je ob tej priložnosti povedala Angela in podžupanu namenila še nekaj besed: »Zahvaljujem se vam za prijeten obisk, pozornost, izrečene želje in cvetje. Želim vam, da bi tako uspešno delali še naprej, da bi še naprej poslušali svoje občane, sledili njihovim željam in skrbeli za varnost in zadovoljstvo vseh občank in občanov Kopra.«

Angela se je 13. januarja 1914 rodila v vasi Belčji vrh v občini Dragatuš. Pri 13. letih je postala sirota, s 14. pa je odšla služiti kruh na tamkajšnjo kmetijo, kjer so jo sprejeli za svojo, a že pri 18. letih je odšla delati na drugo kmetijo. Svojega bodočega moža je spoznala pri dvajsetih letih in se z njim poročila 2 leti kasneje.
Zaradi narave moževega dela (bil je rudar) sta se najprej preselila v Podravino (HR), kasneje v Srbijo, kjer sta ostala dve leti. Ko se je bližala 2. Svetovna vojna, sta se z možem vrnila v Slovenijo, natančneje v občino Prevalje. Mož je takrat dobil delo v premogovniku v Holmcu, ki pa so ga med vojno Nemci zaprli, po tej pa je mož dobil delo v gradbeništvu in že leta 1955 sta se z možem dokončno preselila v Koper.