DomovArhivKoprčanke tokrat poražene

Koprčanke tokrat poražene

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Odbojkarice Calcita Volleyball so v prvi polfinalni tekmi 1. DOL za ženske premagale Luko Koper s 3:0 (21, 25, 23). Tekma je bila v prvih dveh nizih precej izenačena, v zadnjem nizu pa so Koprčanke popustile in so morale razigranim Kamničankam priznati premoč. Sledi povratna tekma v domačem Kopru, na kateri bodo skušale odbojkarice OK Luka Koper nadoknaditi poraz in dokazati, da se lahko v letošnjem letu enakovredno kosajo tudi proti močnim ekipam, kot sta Calcit in Nova KMB Branik.

Do prvega tehničnega odmora prvega niza sta se ekipi borili za vsako točko in se menjavali v vodstvu, s točko Marine Barič pa so s točko prednosti nanj odšle gostje. Vendar so bile domače tiste, ki so prve povedle za dve točki (12:10). S točko Lane Ščuka je bilo že plus tri za domačinke (14:11), nato so Koprčanke izenačile, z asom Amande Bible pa povedle s 15:14. Po servisu Elene Kučej so domače pobegnile za dve točki (19:17), z novim asom Petre Vrhovnik pa spet za tri (22:19). Urška Igličar je z uspešnim napadom poskrbela za tri zaključne žoge za vodstvo z 1:0 v nizih.

Na krilih zmage v uvodnem nizu so domače odbojkarice začele drugega in hitro povedle s 4:0. Po polminutnem odmoru Marka Kalca je bila v napadu uspešna še Vrhovnikova, toda po dveh asih Nuše Ferlinc so se Koprčanke približale le na točko zaostanka (5:6). Kamničanke so do drugega tehničnega odmora ponovno pobegnile za nekaj točk, a so se Koprčanke z dobro igro v obrambi spet približale, izid izenačile na 21. točki in z blokom Tine Kaker celo povedle. Z asom Biblove so odbojkarice OK Luka Koper prišle do prve zaključne žoge v drugem nizu, a so nato zapravile tudi drugo. Kar ni uspelo njim, je s točko Kučejeve in nato še Ščuke uspelo domačim.

V tretjem nizu so prve do prednosti dveh točk prišle gostje (5:3), a so z uspešnim napadom Ščuke na prvi tehnični odmor s točko prednosti odšle domačinke. Z asom, tokrat Kučejeve, je bilo na semaforju 12:8 za Calcit, ki je tudi z nekaj sreče na drugi tehnični odmor odšla s prednostjo petih točk. Vrhovnikova je poskrbela za vodstvo s šestimi, Zala Kranjc pa s pogumno potezo ob mreži že s sedmimi točkami naskoka (18:11). Ko je bila v naslednjem napadu uspešna še Igličarjeva, je bilo vprašanje zmagovalk na prvi polfinalni tekmi končnice državnega prvenstva odločeno.

* Calcit Volleyball: Kranjc 3, Barnes 7, Božič, Kregar, Borko, Vrhovnik 15, Igličar 13, Forštnarič, Kučej 6, Hribar, Jerala, Ščuka 13.
* Luka Koper: Barič 4, A. Lucas, Calcina, Kušar, Bible 3, D. Lucas 9, Ferlinc 9, Kocet, Vedlin Gojčič, Valenčič 12, Kaker 9, Flego 1.