DomovArhivKoprska ekipa prve pomoči nas bo zastopala v državi

Koprska ekipa prve pomoči nas bo zastopala v državi

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Na regijskem preverjanju so se ekipe prve pomoči pomerile na štirih delovnih točkah, kjer so nudile prvo pomoč ponesrečenim ob nesreči na otroškem igrišču, ponesrečenim ob pretepu in ob strelnih ranah, utopljencem ter ponesrečenim v potresnem sunku. Najboljše v okviru Severnoprimorske regije se je odrezala ekipa Občine Vipava, medtem ko je najboljši rezultat za Obalno regijo dosegla ekipa Območnega združenja rdečega križa Koper. Obe ekipi bosta nastopili na državnem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa, ki bo 27. septembra v Kopru.

Tudi letos sta preverjanje skupaj organizirala Uprava RS za zaščito in reševanje, Izpostava Koper in Rdeči križ Slovenije, Območno združenje Koper, ki sta na tokratnem preverjanju usposobljenosti združila sedem ekip iz Obalne in Severnoprimorske regije. Ekipe prve pomoči sestavljajo prostovoljci z opravljenim 70-urnim tečajem prve pomoči za bolničarje, in so vključeni v enote Rdečega križa ali Civilne zaščite. Njihov namen je predvsem nudenje prve pomoči ob večjih nesrečah, ko zdravstveni sistem zaradi števila poškodovanih ne bi uspel več samostojno nuditi prve pomoči vsem ponesrečenim.

Trenutno v okviru Rdečega križa Slovenije deluje 80 ekip prve pomoči, vendar je cilj, da bi se v čim krajšem možnem času formiralo 200 ekip za prvo pomoč, ki bi lahko pokrivale območje cele države.