DomovArhivKoprska senzacija v Mariboru

Koprska senzacija v Mariboru

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Včerajšnja senzacija, ki jo je z odločno predstavo, drznim preigravanjem in dvema vrhunskima zadetkoma pripravila koprska izbrana vrsta, je ne samo povsem zasenčila igro domačega moštva, temveč dobesedno brez besed pustila 5 tisoč glavo občinstvo, zbrano na mariborskem Ljudskem vrtu.

To je namreč, kljub končnem izenačenem rezultatu, gostujočo ekipo z zelenice pospremilo z bučnim aplavzom, ki je pomenil priznanje, da so bili konec koncev, morda nekoliko nepričakovano, vendarle boljši nasprotnik.

Začetna zadržanost, ki se je pri Koprčanih odrazila predvsem v obrambni drži, se je v zgolj nekaj minutah razblinila kot milni mehurček in Primorci so nato končno pokazali svoj pravi obraz.

Naveza Štromajer – Lokaj, je bila nedvomno skriti as v rokavu koprskega moštva, ki je uspel dodobra razrahljati obrambno linijo domače ekipe. Piko na i pa je nato dodal še nepogrešljivi čuvaj mreže Vjekoslav Tomić, ki je branil skoraj neubranljive strele mariborskih napadalcev.

 

 

A srečo gostujoče ekipe je prekinil padec Luke Baturja in nesrečen dotik žoge z roko, ki je bil razlog, da je sodnik brez oklevanja pokazal na enajstmetrovko. To je izvajal kdo drug kot Milivoje Novaković, ki je svoje moštvo tik pred iztekom prvega polčasa popeljal v vodstvo.

Še višji nivo igre pa so Koprčani pokazali v drugem polčasu, ki so ga začeli borbeno, skoraj brezkompromisno, v ospredju je Lokaju in Štromajerju delal mladi nogometni up Jan Andrejašič. Ta je drzno prodiral po desnem boku in s tem medel že tako neuglašeno obrambo Maribora. In nato šok.

Neuspelemu poskusu Fabiana Lokaja, ki je po podaji Ivorja Horvata z glavo nekoliko previsoko streljal v okvir vrat, je sledilo še tisto, česar so se v Mariboru najbolj bali. Izenačenje na 1:1. V 71. se je namreč povsem sam pred vratarjem znašel Jaka Štromajer, ki je z natančnim strelom na noge dvignil vse navijače rumeno-modrih.

Navdušenje se še ni dodobra poleglo, ko je zgolj 5 minut kasneje, z lepo akcijo, ki se je zaključila z neubranljivim strelom znova presenetil Jan Andrejašič. Koprčani so z evro golom mladega nogometaša povedli pred polnim stadionom v Mariboru in veselju kar ni bilo videti krajaIn ko je že kazalo, da se Maribor ne bo mogel vrniti, je z nekoliko sreče, po podaji iz kota vnovič zadel Milivoje Novaković ter tako svojemu moštvo priigral vsaj točko.

Ne glede na končni rezultat, so bili ob koncu srečanja Koprčani zadovoljni, saj so uspeli na igrišču ohraniti trezno glavo in harmonijo v ekipi, ki je dihala kot eno. In to bodo skušali pričarati tudi na tekmi proti Olimpiji, s katero se bodo pomerili v nedeljo, 1. maja, na koprski Bonifiki.