DomovArhivKoprske odbojkarice vnovič zmagale – tokrat z nekoliko več truda

Koprske odbojkarice vnovič zmagale – tokrat z nekoliko več truda

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

A tokratni dvoboj je bil vse prej kot lahek. Domačinke so bile sicer v začetku prvega niza bistveno boljše, odlični servisi Dajane Lucas so Koprčankam zagotovili vodstvo 6:2, po napaki Satre Sakovič pa je bil rezultat tudi že 10:5, a so Prekmurke kmalu pokazale zobe. Odlični servisi Monike Banfi so ekipo pripeljali do izenačenja na 14:14, nato pa so igralke Keme dosegle še dve točki. A tokrat zelo razpoložena Dajana Lucas jim ni pustila, da bi se še bolj odlepile, po bloku Tine Kaker pa so bile domače spet v vodstvu (19:18). Petra Franko je poskrbela za zadnje izenačenje v prvem nizu (22:22), Nuša Ferlinc in Dajana Lucas pa sta bili zaslužni, da je prvi niz vendarle pripadel Koprčankam.

ok luka

Tudi v drugem nizu so imele letos neporažene Koprčanke lepo prednost, ob drugem tehničnem odmoru so vodile celo z 1:9, nato pa so gostje iz Puconcev z dobro igro in servisi znižale razliko, na 19. točki celo izenačile rezultat, ter z 21:20 prešle v vodstvo. Dve napaki in odlična igra odbojkaric iz Kopra pa so poskrbeli, da so tudi drugi niz dobile gostiteljice.

Napeto je bilo tudi v tretjem nizu, kjer se je ekipa Kema favoritinjam odlično upirala, a ves čas nekoliko zaostajala. Pri 14. točki je tudi držala neodločen izid, a so nato domače po servisih Ferlinčeve dosegle pet točk zapored. Peto za 19:14 je prispevala Sara Valenčič, ki je skupaj s soigralkami in odlično igro dobila tudi tretji niz.

Pestra tekma proti ekipi iz Puconcev pa se koprskim odbojkaricam obeta tudi prihodnji torek, 18. novembra, v Puconcih, kjer se bodo dekleta pomerila v četrtfinalu pokala Slovenije.

Luka Koper: Barič 7, A. Lucas, Calcina, Kušar, Bible 2, Ferlinc 5, D. Lucas 13, Kocet, Vedlin, Valenčič 9, Kaker 12, Flego.
Kema Puconci: Koler, Praprotnik Flisar 4, Vidonja 5, Franko 4, Škraban 8, Banfi 1, Donša 8, Frumen 5, Sakovič 11, Oletič, Kadiš.