DomovArhivKoprski nogometni klub je reorganizacijo nujno potreboval

Koprski nogometni klub je reorganizacijo nujno potreboval

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

»Slovenski nogomet je zelo napredoval, prva slovenska nogometna liga ni niti slučajno več otroška igra oz. mačji kašelj – postala je pravo prvenstvo,« je prepričan župan Mestne občine Koper Boris Popovič, ki verjame, da gredo zasluge za to predvsem medijem. Ti, kot pravi, nogometu zadnje čase namenjajo bistveno pozornosti in ga na ta način promovirajo.

Sorazmerno s tem so na veljavi dobili tudi nekateri slovenski nogometni klubi, denimo Olimpija, Domžale in drugi, medtem ko je koprski klub, tako Popovič, po organiziranosti zaostajal. In to je bilo treba spremeniti. V Kopru so namreč na športni infrastrukturi resno delali vsa leta njegovega županovanja, vlaganj je bilo resnično veliko, kar je očitno. Mestna občina Koper ima danes daleč najboljšo in najbolj sodobno infrastrukturo, ki je na najvišji ravni, kar jim priznavajo številni klubi, »tudi mariborski«, še poudarja župan, »vendar je manjkala organizacija kluba na nivoju velikih evropskih klubov«.
Tudi tega so se seveda lotili celovito, reorganizirali so namreč tako mladinski pogon, kot tudi prvo selekcijo, v klub pa pripeljali tudi novo vodstvo, od športnega direktorja, trenerske ekipe, do fizioterapevtov in drugega strokovnega kadra. Koper ima tako danes, ne samo zavidljive pogoje za razvoj športa, kot tudi športnega turizma pri nas, temveč tudi klub, na katerega bodo lahko ponosni vsi občani. Prve spremembe reorganizacije se, kot pravi Popovič, že kažejo, pravi učinki teh sprememb pa se bodo kmalu poznali tudi na igrišču. Morda že danes, na prvi tekmi drugega dela prvenstva, kjer se bo domača ekipa FC Koper udarila z Olimpijo. Tekmo, ki jo bodo ob 16.55 prenašali na Kanalu A, bo sodila glavni sodnik Nejc Kajtazović skupaj z Rafaelom Ajdovcem, Gorazdom Prelogom, Janezom Lunežnikom, Markom Podgorškom in Romanom Glažarjem. Ne zamudite!