DomovArhivKoprskim odličnjakom podelili priznanja

Koprskim odličnjakom podelili priznanja

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

»Ujemi svoje sanje, deli svoje znanje. Najdi svojo pot in z njo svet je tvoj,« je avtorsko besedilo pesmi vokalistke Nine Pušlar, s katerim je sinoči (20. junija), v do zadnjega kotička napolnjeni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru, pospremila odličen učni uspeh 67 najboljših koprskih osnovnošolcev. Tako kot pred njo že podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič, je mladim nadobudnim učenem, ki stopajo na prag srednješolskih dni, položila na srce, naj vselej sledijo svojim sanjam, naj vztrajajo in naj bodo pri svojih željah neomajni.

Letošnje najuspešnejše devetošolke in devetošolci, je v koprski dvorani sv. Frančiška Asiškega sprejel podžupan Peter Bolčič in jim za odličen uspeh v vseh letih osnovne šole izročil posebna priznanja, ob tej priložnosti pa se je zahvalil tudi staršem, učiteljem in ravnateljem, ki so prav tako zaslužni za njihove dosežke.

»Zlati« osnovnošolci so tudi letos greli klopi 11 koprskih šol, in sicer OŠ. dr. Aleš Bebler Primož Hrvatini, OŠ Anton Ukmar, OŠ Dekani, OŠ Dušana Bordona, OŠ Elvire Vatovec Prade, OŠ Istrskega odreda Gračišče, OŠ Ivana Babiča Jagra Marezige, OŠ Oskarja Kovačiča Škofije, OŠ Šmarje pri Kopru, OŠ Koper in SE Pier Paolo Vergerio il Vecchio.

Družabni večer so poleg Nine Pušlar, ki je ob spremljavi kitarista Janeza Skaze zapela dve skladbi »Svet je tvoj!« in »To mi je všeč«, popestrili tudi fantje plesne skupine So Fly iz Novega mesta, ki so del vrhunske hip hop predstave odplesali kar na električni rolki (hoverboard).