DomovArhivLadijska linija med Trstom in Istro

Ladijska linija med Trstom in Istro

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Po včerajšnji  krstni vožnji letošnje sezone, ki so se je udeležili tudi predstavniki lokalnih oblasti z obeh strani meje, bo Fiammetta M po nekaj letih od 1. julija do 4. septembra po morju spet povezovala Trst z Istro. Vozila bo vsak dan, postanki pa so predvideni v Piranu, Poreču, Rovinju in  Pulju. Vrnitev v Trst je predvidena v popoldanskih urah.

Ladja je del flote Trieste Lines, gre za hitro ladjo (doseže 35 vozlov), ki je včeraj za pot iz Trsta s postankom v Piranu (pol ure vožnje) do Poreča potrebovala poldrugo uro. Na krov sprejme do 203 potnike, gostoljubna pa je tudi za male živali. Potnike je na četrtem tržaškem pomolu pozdravil tržaški župan Roberto Dipiazza, ki poudarja, da gre za novo turistično priložnost Trsta in širše regije, ob tem pa odpira nove možnosti sodelovanja z občinami v Italiji, Sloveniji in na Hrvaškem, seveda pa še poglablja tesne vezi prebivalcev.

Redno ladijsko linijo uvajajo z jutrišnjim dnem, finančno jo je omogočila dežela Furlanija Julijska Krajina. Fiammetta M bo vozila vsak dan. Odhod iz Trsta (lV. pomol) bo vsak dan ob 9. uri, razen ob četrtkih, ko bo odplula ob 8.30.  Povratna karta med Trstom in Piranom bo veljala 16 evrov, do Poreča 33, do Rovinja in nazaj 37, 45 evrov pa bo stala povratna karta iz Trsta do Pulja. Ob torkih in četrtkih bo ladja plula do Pulja (z vsemi postanki), ob sredah se bo na poti do Poreča  ustavila le v Piranu, ob četrtkih le v Piranu in Rovinju, ob sobotah in nedeljah pa v Piranu, Poreču in Rovinju. Urnik je objavljen na http://www.triestelines.it/tascabile-trieste.pdf, podroben cenik pa http://www.triestelines.it/tariffe.php. V Sloveniji je karte mogoče kupiti v Piranu, in sicer v pisarni Turističnega združenja Portorož na Tartinijevem trgu.

Na včerajšnji novinarski konferenci v Poreču so predstavniki krovnega podjetja Liberty Lines, kjer razpolagajo z 32 ladjami, ki letno prepeljejo več kot tri milijone potnikov, med drugim povedali, da jim financiranje linije dežele FJK vse do leta 2018 zagotavlja višjo kakovost vožnje med Trstom in Istro, pa tudi širitev z novimi postanki, pri čemer že razmišljajo o Kopru.