DomovArhivLetos razglasili kar dve osebnosti Primorske

Letos razglasili kar dve osebnosti Primorske

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Pater Bogdan Knavs, nekdanji gvardijan frančiškanskega samostana na Sveti Gori, in Vladimir Krpan, predsednik območne organizacije borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja iz Nove Gorice, sta minulo leto zaznamovala kot organizatorja maše za vse žrtve vojn, padle partizane, talce in internirance na Sveti Gori, s katero so pozvali ljudi različnih prepričanj in nazorov, k večji strpnosti in bolj človeškemu pogledu na zgodovino. Za to plemenito dejanje sta prejela tudi Zlato jabolko, delo akademskega kiparja Boštjana Drinovca. Kot je ob tem dejal pater Bogdan Knavs je potrebno samo malo spoštovanja, da različnost postane zelo bogata.

Tudi letošnjo razglasitev Osebnost Primorske je povezovala novinarka Nataša Benčič, družbo na odru ji je tokrat delala iskrena in jezikava Primorka Ana Liza. Ralijan, za prijetno vzdušje v prireditveni dvorani pa so z izbrano glasbo poskrbeli še Enzo Hrovatin, Martina Feri in drugi.

Doslej so se med Osebnosti Primorske vpisali srčni kirurg Tomislav Klokočovnik, onkolog Erik Brecelj, duhovnik Franc Prelc, pisatelj Boris Pahor, direktoric bolnišnice Stara Gora Tea Leban, gasilec Peter Ventin, zdravnica Jadranka Vrh Jermančič in dirigentka Pia Cah.