DomovArhiv»Licitacija je komunikacija«

»Licitacija je komunikacija«

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Na današnji 16. dobrodelni licitaciji barikov kleti Vinakoper so izlicitirali prav vsa ponujena vina – skupni izkupiček dražbe, ki bo tudi tokrat šel na račun pediatričnega oddelka Splošne bolnišnice Izola je 11.250 evrov.

Letos je koprski hišni vinar, klet Vinakoper, svojim zvestim kupcem v pokušino ponudila 12 vzorcev izbranih vrst vin, tri čisto mlada in sveža vina letnika 2014, in sicer dve malvaziji in cipra, ter 9 sort rdečih vin letnika 2013, med njimi dva refoška, dva merlota in dva shiraza ter tri cabernet-sauvignone. Prav vsa so vzbudila zanimanje izkušenih ljubiteljev žlahtne kapljice, a najbolj med njimi malvazija letnik 2014 z Debelega Rtiča, za katerega je kupec odštel 17 evrov na liter, ter cipro 2014 z Lazareta in cabernet sauvignon 2013 z Debelega Rtiča, za katera je obveljala cena 16 evrov na liter.

Sicer je izklicna cena za liter vina iz 225-litrskega barik sodčka tudi letos znašala 10 evrov, zanje pa se je potegovalo 16 dražiteljev. Ti so z uspešnim draženjem, ki ga je tudi letos spodbujal nepogrešljivi Mitja Meršol, skorajda podvojili lanskoletni končni izkupiček, ta je tako znašal 11250 evrov.

Sicer so v dosedanjih 15 letih uspeli na račun dražbe zbrati 246 tisoč evrov, vse za namene pediatričnega oddelka Splošne bolnišnice Izola, letos pa so izkupičku licitacije dodali še respirator, ki so ga na današnjem dogodku predali predstojnici pediatričnega oddelka SBI dr. Ireni Cetin Lovšin. O tem kako uspešne so bile pretekle licitacije barikov pričajo tudi številke prodanih sodov barikov, teh je bilo v vseh 15 letih 182, doslej pa se je zanje potegovalo 59 dražiteljev. Med njimi kot najbolj uspešni Hiša kulinarike Jezeršek, Banka Koper in Gostilna Ledinek, ki so tudi danes svoji raznoliki in pestri zbirki barikov dodali nekaj novih.