DomovArhivLučke žarijo, prazniki hitijo

Lučke žarijo, prazniki hitijo

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Skoraj šest kilometrov svetlobnih verig in zaves ter malo manj kot 200 novoletnih okrasnih elementov, med katerimi tudi letos prevladujejo sonca, snežinke, ledeni šopki, padajoči dež, smrečice in številni drugi, sta prižgala podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič in Miklavž. Prireditev so s z venčkom prazničnih pesmi popestrili otroci koprskih osnovnih šol, kot posebna gosta večera pa sta nastopila tudi pevca Steffy in Žiga Rustja.
Kljub kislemu vremenu se je na Titovem trgu zbralo množično občinstvo, ki je spremljalo praznični program ter si z zanimanjem ogledovalo pisano ponudbo na stojnicah Miklavževega sejma. Veliko navdušenja pa je požela tudi novoletna jelka, ki letos med 16.30 uro in 20. uro žari v skladu z glasbeno podlago.

Lučke, praznična glasba po koprskih mestnih ulicah in številne prireditve nas bodo spremljali še cel mesec. Med večjimi dogodki v občini velja izpostaviti Božični klapski koncert, ki bo v Areni Bonifika 19. decembra, dan zatem bo v Sv. Antonu Tradicionalni božično-novoletni koncert Godbe na pihala Sv. Anton, 23. decembra bo v koprski stolnici Božični koncert Akademskega pevskega zbora Univerze na Primorskem, 26. decembra pa bosta na sporedu Tradicionalni dobrodelni božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Marezige, ki bo v Zadružnem domu Marezige in Tradicionalni božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Koper v Areni Bonifika. Med 24. in 30. decembrom bo še posebej praznično v novem parku med Pristaniško ulico in Ukmarjevim trgom, kjer bodo postavili božični sejem, ki ga bodo pospremile tudi delavnice, gledališke predstave in drugi zanimivi dogodki. Vrhunec bo praznično dogajanje doseglo na silvestrski večer, ko bodo na Trgu pri kapitaniji pripravili zdaj že tradicionalno silvestrovanje, ki ga bodo letos zaznamovali koncert skupin Platana, Rock the Pop, Gedore in Žige Rustje.
Sicer pa danes obeležujemo krščanski praznik Marijinega brezmadežnega spočetja, ki pri naših sosedih Italijanih in Avstrijcih velja tudi za dela prost dan.