DomovArhivLuški delavci razočarani nad politiko

Luški delavci razočarani nad politiko

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

»Pet urno razpravo o zelo konkretnih temah, nujnost izgradnje drugega tira in prihodnost koprskega pristanišča so nekateri bolj izrabili za medsebojna politična obračunavanja, namesto da bi se poglobili v srž problema in iskali rešitve«, so zapisali v javnem pismu, v katerem se sprašujejo, kako bodo izvoljeni predstavniki oblasti odločali o predlogu zakona o projektnem podjetju, če ne poznajo niti osnovnih pojmov logistične in pristaniške dejavnosti.

»Zato se upravičeno sprašujemo, kako bodo lahko odločali o omenjenem zakonu, ki po našem mnenju pomeni začetek razprodaje edinega slovenskega tovornega pristanišča«,

so zaskrbljeni in obenem prepričani, da je pot do prodaje državnega deleža v Luki Koper jasno začrtana.

Delavci Luke v pismu apelirajo na predstavnike zakonodajne veje oblasti, naj pri odločanju o prihodnosti pristanišča upoštevajo stališča tistih, »ki v tej državi najbolj poznamo pristaniško dejavnost«. Kot pravijo, so nenazadnje prav delavci tisti, »ki že skoraj šest desetletij, z lastnim denarjem (brez proračunskih sredstev) gradimo pristanišče, ki je danes po rezultatih najbolj uspešno in prodorno v tem delu Evrope«. Poslancem polagajo na srce, naj »podprejo paradnega konja Slovenije«.

Celotno pismo si lahko preberete v prilogi.