DomovArhivZgodba Vlada Stojičića: Kjer je močna volja, tam je pot do uspeha

Zgodba Vlada Stojičića: Kjer je močna volja, tam je pot do uspeha

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Minuli konec tedna, ki je v Kopru minil predvsem v znamenju mednarodnega nogometnega turnirja Koper Open, si bodo številni obiskovalci zapomnili tudi zaradi prav posebne zgodbe – zgodbe mladega, talentiranega nogometaša Vlada Stojičića, ki je zaradi zdravstvenih težav moral za nekaj mesecev svoje nogometne copate obesiti na klin. A to ga ni ustavilo, ravno nasprotno – skoraj ni dneva, ki ga Vlade ne bi preživel na nogometni zelenici, bodisi na treningu ali tekmi bodisi v družbi fantov, s katerimi v koprskem klubu trenira že od malih nog.

vlade3

Zato ne preseneča niti, da smo lahko mladega in perspektivnega Vladeta na Bonifiki srečali tudi vse dni turnirja, kjer je s klopi bodril svojo ekipo in jim ob igrišču, z nasveti ter optimizmom vlival moči ter poguma za težke nogometne preizkušnje. “Ves čas spremljam napredek svoje ekipe,” nam je zaupal v krajšem intervjuju, ob tem pa ni pozabil omeniti, da igra v tej zgodbi pomembno vlogo tudi trener, ki motivira ekipo, kot tudi mladega nogometaša, da so vedno boljši, da verjamejo vase in da lahko enotni dosežejo vse, kar si zadajo.

Eden takih ciljev je bil nedvomno osvojitev letošnjega turnirja Koper Open, ki se je naposled uresničil. Ekipa, ki je tekmovala v kategoriji U16, je namreč v vseh preizkušnjah dobesedno pometla z nasprotnikom, za kar gredo velike zasluge tudi povezanosti in medsebojni podpori v moštvu, ki diha enotno, vsi za enega, eden za vse.

In če so ta ekipni duh uspeli v koprskem klubu vzbuditi pri mlajših selekcijah, verjamemo, da jim bo to uspelo tudi pri prvi ekipi, ki jo že ta konec tedna, v nedeljo, 28. decembra, ob 16.55 čaka zanimiva preizkušnja z Olimpijo. Kdor verjame, lahko doseže marsikaj – kar velja tudi za Vladeta Stojičića, ki se po zdravstvenih težavah počasi spet vrača v ekipo, ne samo kot podpora s tribune, temveč kot eden bolj perspektivnih članov moštva, o katerem bomo v prihodnosti še veliko slišali.

Intervju z Vladetom Stojičićem si lahko ogledate v spodnjem videu: