DomovArhivMacarolova in Mrakova z zmago na zadnji regati

Macarolova in Mrakova z zmago na zadnji regati

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V včerajšnji regati sta primorski jadralki dokazali, da sodita v sam vrh svetovnega jadranja, saj sta suvereno premagali vse tekmice. Kljub diskvalifikaciji sta dekleti včeraj pokazali vztrajnost, močno voljo in borbenost ter tako pometli s konkurenco. Zaradi pritožbe japonske posadke sta namreč na torkovi deseti regati iz odličnega tretjega mesta padli na sedmo.

gggggg

»Regata za medalje je pokazala, da sta Mrakova in Macarolova iz pravega testa. Kar se tiče diskvalifikacije pa lahko trdim, da je bila to huda preizkušnja za izkušeni jadralki in še en dokaz več, da je na takšnih športnih prireditvah potrebno biti še toliko bolj previden, da do tovrstnih napak ne pride,« nam je zaupal Gašper Vinčec, izkušeni koprski jadralec.

Po tekmi sta se na facebook spletni strani oglasili tudi Mrakova in Macarolova: “Danes sva se držali tega, kar sva rekli. Zmagali sva regato za medalje in pokazali vsem, da so tudi Slovenke lahko najboljše!!! Borili sva se skozi celo regato in tako z veliko prednostjo prijadrali v cilj! Skozi cilj sva prijadrali veseli, kasneje sva bili pa takoj žalostni, saj bi, če ne bi bilo diskvalifikacije,imeli srebrno medaljo in stali na plaži Ria na olimpijskih stopničkah. Dejansko se počutiva,kot da sva izgubili veliko priložnost-življensko priložnost! Vendar se morava sprijazniti z resničnostjo. Po regati za medalje sva napredovali na skupno 6.mesto!” 

Ekipa ekopra jima ob tej priložnosti čestita za odlično jadranje.