DomovArhivMagična Parenzana in prva bicikljada

Magična Parenzana in prva bicikljada

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Skoraj sto kolesarjev se je v sobotnem vročem jutru podalo na kolesarsko turo od Buj do Lucije ter čez mejo nazaj do Kanegre in tako sklenilo še eno etapo čezmejnega projekta Parenzana Magic. Dogodka, v okviru katerega so javnosti predstavili tudi zdaj že dokončan kolesarski center  »Parenzana – Friendly Centar« v prostorih nekdanje šole v Tribanu pri Bujah, kjer bodo poleg informacij in podatkov o sami stezi kolesarjem na voljo še prenočišča, se je udeležil tudi podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič, ki je novo pridobitev pozdravil in poudaril, da je cilj projekta ne samo infrastrukturna nadgradnja same trase, temveč tudi promocija kolesarskega turizma, ki ima na tem delu resnično velik potencial.

Sicer se Parezana Magic uradno zaključuje konec septembra, ko bodo namenu predali kolesarski center, sklenjene pa bodo tudi druge naložbe projekta. Mestna občina Koper je v okviru projekta že uredila tri postajališča in jih opremila s sistemskimi tablami, nadaljevala pa bo, skupaj z ostalimi partnerji, vodilnim Istrsko županijo, ter občinami Izola, Piran, Motovun ter mesti Buje in Poreč, z aktivnostmi promocije same trase in Istre kot turistične destinacije za širšo javnost.

Projekt je v celoti težek dobrih  510 tisoč evrov, od tega so dela v Mestni občini Koper vredna 70 tisoč evrov – večji del sredstev je sofinanciran v okviru Operativnega programa Slovenija – Hrvaška 2007-2013.