DomovArhivMOK: Cirkusa v Kopru zagotovo ne bo

MOK: Cirkusa v Kopru zagotovo ne bo

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Kot so zapisali v uradnem stališču občine, so se predstavniki omenjenega cirkusa že pred časom obrnili na Mestno občino Koper, z željo postavitve cirkusa na občinskih javnih površinah, s čimer v koprski občini seveda niso soglašali. Dejali so:

Resda na Mestni občini Koper podpiramo najrazličnejše oblike zabave in prireditev, vendar sem nikakor ne sodi cirkus, ki v namen zabave širše javnosti predvideva nastopanje živali, s katerimi se nemalokrat ravna neprimerno. Ker tega nikakor ne podpiramo, saj spoštujemo živali in menimo, da je tovrstno ravnanje nedopustno, smo organizatorju cirkusa gostoljubje prijazno odrekli in njihovo vlogo zavrnili,” ob tem pa dodali, da nenazadnje cirkusa, v katerem nastopajo živali, v Kopru že vrsto let ravno iz tega razloga ni bilo.

“Dobili smo informacijo, da je organizator kljub temu vztrajal in uspel dobiti v najem makadamsko parkirišče nasproti sodišča in poslovnega objekta Ogrlica v lasti gradbenega podjetja Grafist ter da naj bi tam postavil cirkus. Z omenjenim podjetjem smo nemudoma stopili v stik in ga seznanili z zelo jasnim stališčem MOK do organizacije tovrstnega cirkusa v Kopru,” so še zapisali in izrazili prepričanje, da bodo kljub temu, da je danes mogoče opaziti nekaj tovornjakov organizatorja cirkusa na omenjenem makadamskem parkirišču, ti že v kratkem zapustili parkirišče in mesto Koper ter da tega cirkusa v Mestni občini Koper ne bo. Z namenom celotne seznanitve o postopku pridobivanja dovoljenja za organizacijo javne prireditve na Upravni enoti Koper, je Mestna občina Koper, danes tudi že podala uradno zahtevo, da jo Upravna enota Koper vključi kot stranko v tem upravnem postopku.

Na dogajanje okrog cirkusa Safari se je poleg tega odzval tudi župan Mestne občine Koper Boris Popovič, ki je potrdil: “Cirkusa z živalmi v Kopru ne bo, kot ga v Mestni občini Koper, kar ste vsi lahko opazili, že nekaj let ni bilo. To ni nič novega, mi jim enostavno dovoljenja za tako vrsto dejavnosti ne damo. Sicer pa cirkusa v Kopru ne potrebujemo.”

“Imamo Polko Boškovič.”