DomovArhivMed nagrajenci tudi Irena Sirotič Dobrila

Med nagrajenci tudi Irena Sirotič Dobrila

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Ireni Sirotič Dobrila so priznanje podelili za njen izjemen prispevek pri uresničevanju ciljev Rdečega Križa Slovenije – Območnega združenja Koper.

DSC05664

Kot so zapisali v obrazložitvi priznanja, je Irena Sirotič Dobrila povezana z delovanjem Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Koper že od leta 1977. Njeno delovanje je povezano s prostovoljskim delom na področju sociale, zdravstva, civilne zaščite in reševanja. S prevzemom funkcije predsednice Območnega Združenja Koper leta 2010, pa je delovanje društva popeljala na višji nivo. Pod njenim vodstvom se je izboljšala kvaliteta opravljenih storitev, transparentnost, financiranje, posamezna področja so bolje organizirana, kot izjemen uspeh pa je potrebno izpostaviti vzpostavitev zavetišča za brezdomne osebe. Je tudi častna članica Gobarsko-mikološkega društva Slovenske Istre in soustanoviteljica Turističnega društva Marezige.

DSC05668

Kot je za naš portal povedala Irena Sirotič Dobrila, ji je priznanje v čast in ponos.

»Priznanje gre tudi članom in članicam Rdečega križa Koper, lokalnim skupnostim in vsem dobrim ljudem, brez katerih ne bi zmogli uresničevati številne programe in projekte, ki jih uresničujemo v našem združenju«,

 

je dejala in dodala, da ji je bilo prostovoljstvo v Rdečem križu položeno že v zibelko, saj je bila tudi njena mama pripadnica te plemenite humanitarne organizacije.

Ostali prejemniki priznanj so Jan Einspieler, Ana Palovšnik, Jelka Verbič in Cvetka Vereš. Nagrado za življenjsko delo na področju prostovoljstva pa je prejela Terezija Novak.

Sicer pa se je predsednik republike Borut Pahor v svojem nagovoru obrnil na vse prostovoljke in prostovoljke in poudaril, da

»je v uteho in upanje spoznanje, da se prav z negovanjem vrednot prostovoljstva razvijamo kot družba, ki je čuteča in v kateri se vrednote solidarnosti tudi nagrajuje«.

Spomnimo, da je bilo Območno združenje Rdečega križa Koper v letu 2015 prejemnik občinskega Priznanja z veliko plaketo Mestne občine Koper. Več o društvu si lahko ogledate v spodnjem videu.