DomovArhivDanes bosta znana finalista pokala Slovenije

Danes bosta znana finalista pokala Slovenije

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Celjani, lanski finalisti pokalnega tekmovanja, so si na Areni Petrol priborili zmago proti Domžalam z rezultatom 1:0, na povratni tekmi nocoj v Domžalah pa ne bodo mogli računati na kaznovana Marka Pajača in Lovreta Čirjaka.

»V Domžale se ne gremo branit, ampak z jasno željo, da dosežemo vsaj zadetek ali dva. Želimo odigrati hrabro, biti moramo disciplinirani, zbrani. Jasna želja je torej finale, za uresničitev tega pa bomo seveda dali svoj maksimum«,

je pred srečanjem dejal trener Celja Robert Pevnik.

Domžalčani, ki so nazadnje v finalu pokala igrali leta 2011, v letošnji sezoni preživljajo eno težjih obdobij, saj so na zadnjih petih tekmah štirikrat izgubili in enkrat remizirali.

Glavni sodnik srečanja bo Koprčan Roberto Ponis, neposredni prenos tekme pa si bo mogoče ogledati na televizijski postaji Sportklub 1.

Na drugi tekmi pa se bodo Mariborčani v domači trdnjavi pomerili z Zavrčani in poskušali preobrniti zaostanek z 1:2 s prve tekme. Zaradi kazni za vijolične ne bo igral Marcos Tavares, mirovati pa bo moral tudi Gregor Bajde, ki je zaradi zvina gležnja v Krškem odšel z igrišča že v 15. minuti. Na seznamu poškodovanih je tudi Francesco Tahiraj.

»Moštvo je nenehno pod izzivi raznoraznih sprememb ali težav. A se dobro odziva. Moramo biti enotni, to je naše vodilo. Zavedamo se, da moramo odgarati to sezono in to bomo tudi storili«,

pravi trener Maribora Darko Milanič.

Težave imajo tudi v taboru Zavrča, saj sta kaznovana Ed Kevin Kokorovič in Stanislav Shtanenko, kljub temu trener Slavko Matić pravi, da so možnosti za napredovanje 50:50.

»Pred nami je velik izziv, velika tekma. Veseli me spoznanje, da je ozračje v moštvu odlično, motivacija je na najvišji ravni«,

je za današnjo Ekipo povedal završki strateg.

 

Srečanje bo sodil Nejc Kajtazovič, neposredni prenos tekem pa bo na TV SLO 2.

Spomnimo, da so bili lanski zmagovalci pokala Koprčani, leto pred tem pa Goričani. 

Nogomet,Finale Pokal Slovenije 2015, FC Luka Koper - Celje

Veliki finale letošnjega pokalnega tekmovanja bo 25. maja na koprski Bonifiki.