DomovArhivMednarodno povezovanje lokalnega podjetništva

Mednarodno povezovanje lokalnega podjetništva

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Gre za strokovni posvet in srečanje lokalnih podjetnikov s podjetniki iz sosednjih, obmejnih držav, v organizaciji Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, katerega glavni namen je povezati podjetnike iz lokalnega okolja s podjetniki slovenskega rodu v zamejstvu in zdomstvu.

DSC_0297

V dopoldanskem času so udeležence konference s svojo prisotnostjo počastili tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Metod Dragojnja in minister za Slovence po svetu Gorazd Žmauc, v imenu Mestne občine Koper pa podžupan koprske občine Danijel Cep, ki je vse prisotne tudi nagovoril.

Tudi letos na posvetu aktivno sodelujejo zamejske gospodarske organizacije, slovensko združenje iz Nemčije, poslovni klubi, pa tudi častni konzuli RS, katerih poslanstvo je med drugim prav pomoč podjetnikom iz Slovenije pri prodiranju na tuja tržišča in navezovanju čezmejnih poslovnih stikov vseh vrst. Takšne ustanove, pa tudi sami podjetniki slovenskega rodu, so dragocen vir informacij o posebnostih zakonodaje in poslovanja v tujini, hkrati pa lahko nudijo pomoč pri navezovanju stikov s posameznimi podjetji in pri premagovanju ovir na področju poznavanja jezika in poslovne kulture v posamezni državi.

Sicer je konferenca več kot odlična priložnost za navezovanje čisto konkretnih poslovnih stikov tako z domačimi kot »zamejskimi« podjetniki in obrtniki. Te bodo udeleženci lahko navezovali že tekom plenarnega dela konference, predvsem pa v popoldanskem match-makingu B2B (srečanja ena-na-ena), pa tudi jutri, ko si bodo udeleženci konference skupaj ogledali novozgrajeno obrtno cono Sermin, ki združuje nekaj manj kot 50 obrtnikov in malih podjetnikov iz Kopra.