DomovArhivMi smo »gente di mare« in se bomo tudi tokrat pobrali!

Mi smo »gente di mare« in se bomo tudi tokrat pobrali!

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

»Zvesti navijači pridite in ustvarimo vzdušje, ki ga lahko naredimo samo mi. Če ste si ogledali obalni derbi v rokometu, veste o čem govorim,« so zapisali na neuradni spletni strani koprskega nogometnega kluba NK Koper in pozvali tako Tifoze kot tudi Dvanajste Kopra naj se vnovič zberejo in dvignejo zaspano navijaško vzdušje na Obali.

Kot še pišejo, naj bi v dresu Kanarčkov zaigral tudi 29-letni dalmatinski vezist Drago Gabrić, ki je trenutno brez kluba, kar pomeni, da se lahko takoj registrira in pridobi pravico nastopa. S klubom naj bi se dogovoril za sodelovanje do konca prvega dela prvenstva z možnostjo podaljšanja do poletja.

Sicer pa bo, kot smo tudi sami pisali, sobotni obračun z Zavrčem zanimiv tudi zaradi nove strateške trojke, Dušan Petković, Milan Obradović in Slavko Matić, ki je v Koper prišla naravnost iz Zavrča. Nedvomno bodo časopisne in internetne strani zapolnile, kot so zapisali, pikre podrobnosti novinarjev in urednikov portalov, ki se bodo naslajali nad trojko, ki je prišla iz Zavrča. »Nogomet seveda tu ne bo v ospredju, ampak igralci, ki so zapustili naš klub, odstop predsednika, sponzor iz ozadja, župan, propad kluba, izstop iz lige, Srbska m… in ne bi več našteval,« je jasen in odločen avtor, ki ob tem dodaja, da bi, če bi malce pobrskali po spominu, vedeli, da je to za Koper že tisočkrat viden scenarij. Koprska ekipa namreč ni zgolj ena povprečnih ekip iz centra, ali obrobja iz drugega dela Slovenije, ampak »ekipa z dušo, kar za ostale ne bi mogel trditi. Mi smo »gente di mare« in se bomo pobrali, tudi po taki hudi preizkušnji«.

Kot še dodaja, igralci tudi tokrat pridno trenirajo in se vestno pripravljajo na nove preizkušnje, prav tako pa je prepričan, da igralci, ki so sedaj ostali v klubu niso prav nič slabši od tistih, ki so klub zapustili. »Upam samo, da bomo zmagali in si povrnili zaupanje. Ker, če boš zmagal boš tekmo kupil, če boš izgubil pa …, saj veste, tako je to pri nas na obali, večni nergači ne bodo nikoli zadovoljni,« prave navijače pa, kot pravijo, zanima samo to, ali bodo uspeli napolniti Bonifiko. Dvojice, zaradi katere niso hodili na tekme, namreč ni več, oljke so pobrane, grozdje tudi. »Res bi rad videl kakšni izgovori bodo sedaj na tapeti navijačev«.