DomovArhivBezplačno do arhitekturnega nasveta

Bezplačno do arhitekturnega nasveta

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Arhitekturni nasvet bo obiskal Koper v ponedeljek, 23. novembra ob 17.30. V eKavarni Pina bo ekipa 25 mladih nadobudnih arhitektov svetovala in nudila pomoč vsem, ki potrebujejo poglobljen vpogled v prostorsko situacijo, koristne informacije o kvalitetnih prostorih ali rešitev prostorskih zagat.

Teden brezplačnih svetovalnic se bo izvajal v prihajajočem tednu, in sicer od 23. do 27. novembra. Arhitekturni nasvet bo obiskal 30 mest po vsej Sloveniji. Prijave na svetovanje potekajo na njihovi spletni strani www.arhnasvet.si/svetovalnice/.

Ekipa projekta verjame, da so oseben pristop, širjenje informacij in povezovanje strok, temelji, ki so ključni za gradnjo kakovostnega skupnega prostora. V tednu brezplačnih svetovalnic bodo nadobudneži svetovali pri obstoječih težavah ali odkrivali nove možnosti prostora. Na podlagi dobljenega se bo posameznik bolj smotrno odločil o smiselnosti posegov in morebitnih nadaljnih postopkih in sodelovanju s strokovnjaki.

»Pristop arhitekturne svetovalnice je nekaj novega in napreden premik naprej k uporabnikom oz. potencialnim graditeljem. Pohvalno je tudi, da na samo gradnjo gledajo celovito.«, je povedal eden od udeležencev svetovalnice v Krškem.

S svetovanjem bodo pomagali tako pri gradnji, prenovi, obnovi in urejanju prostorov, energetski sanaciji, prostorski zakonodaji, materialih, opremi, načrtovanju in prostorski organizaciji vrtov, oblikovanju različnih tipov zasaditev kot tudi pri oblikovanju in organizaciji stika hiše z okolico. Dodatno se lahko posameznik z ustreznim nasvetom izogne prostorsko in finančno škodljivim ukrepom, izboljša bivalno ali delovno počutje ter prihrani marsikatero skrb, čas in denar.